A hangolódás margójára: ablakdekor

A tavalyi karácsony érdekesen alakult Ancsáéknál és az idei sem lesz másként, mert aki messze él a szüleitől, a barátaitól az van, hogy több helyen is ünnepel. Idén a fővárosi családi fészekben megy a hangolódás, az ünneplés pedig a szülővárosban lesz.

A fent említett családi fészeknek van pár hatalmas ablaka és mivel a szellőztetésnek épp nincs szezonja, azokat jól össze lehet karácsonyozni. Ahogy az tőlünk megszokott, olyan dolgokat is beépítünk ami hagyományosnak kicsit sem nevezhető, sőt semmi köze az adventhez a koszorúhoz meg pláne, De nincs mit tenni, ha épp egy olyan thai marionett bábú érkezik a virtuális bolhapiacról, amit azért vettél meg, mert beleszrettél színes, csillogó flitterestül együtt. Naná, hogy nézegetni akarod! Ráadásul már az első pillanatban jól kijött a gyertyatartó kavalkáddal, a rózsaszín és arany gyertyák meg jó összhangot gyúrtak a furcsa kavalkádból.

Így esett, hogy végül az ablak adott helyet a gyertya meggyújtós ünnepségsorozatnak és elég hangulatosra sikeredett.

Közben – merthogy ebből sose elég(?) – két esztergált gyertyatartó is becsúszott a netről, illetve az Amikor (régiség/retro design bolt Pozsonyi út 6.) készletkisöpréséből. Mivel a lakás 4 évig csak néha volt lakott, nincs karácsonyi készlet, tavalyról maradt 2 fehér fénykoszorú. Már csak ezért sincs lelkifurdalás, ha hazaesik pár új darab a díszekben bővelkedő polcokról. Az már csak hab a tortán, hogy az új fekete fa ló remek kiegészítője lesz a lakásnak ünnepek után is, ellentétben a fenyő koszorúval, ami 1 hét múlva összeszárad, de az meg azért kell, mert évente egyszer van karácsony ugye. 🙂

Persze ezzel nincs vége, van egy csomó elmentett terv is, amit ha sikerül megvalósítani az még emeli a hangolódás fényét, de az se baj ha füstbe mennek, mert már így is szuper hangulatos a lakás, főleg olyan extrákkal, mint a pelenkásod reggeli játszási teája a kávéd mellé és a nagy pelyhekben hulló hó.

Ja és folyt. köv. mert ablakunk is van még bőven! 😀

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon32

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük