Régi székek új élete

Ha megújulásra/változásra vágyunk, az nem azt jelenti, hogy elrohanunk egy áruházba és jól bevásárolunk. Első körben átnézzük a raktárkészletet, hiszen annyi mindent halmoztunk fel az elmúlt évek alatt, hogy  mindig van miből csemegézni.  Mercinél a kiegészítők most óaranyban tündökölnek, ehhez igazodva keresett új szerzeményt. Anyukája pont 30 éve vetett szemet egy csővázas étkezőgarnitúrára, ami azért a 80-as évek vége felé  egy vidéki kisvárosban eléggé kakukktojásnak számított, nem ez volt a trend, nem ez volt a megszokott. Üvegasztal hozzá csővázas székek, amik a Magyar építész, designer Breuer Marcell székére hajaztak.

Breuer Marcell-szék

A mai napig érthetetlen, hogy talált ezekre a bútorokra egy vidéki kisvárosban, internet nem volt, választék szintén semmi, egyetlen egy inspirációs lehetőség egy magazin: Lakáskultúra. 

Na, de nézzük meg miről is beszélünk. Sajnos a négy székből csak három van, ezért a téglalap alakú asztaltól megváltunk, ezeket a székeket nem szeretnénk más fajtával vegyíteni, véleményünk szerint ebben az esetben nem működne. 

Ez az eredeti állapot, azt nem mondjuk, hogy meguntuk, de most kipróbálódik megint valami más. 🙂 Itt jegyeznénk meg, a pihenésre ítélt politúr retro székek nem lesznek piacra dobva, maradnak saját tulajdonban. 🙂

és a trónfosztók:

Csak három szék cserélődött mégis nagyon más a hangulat. ezen felbuzdulva variálódott még picit a nappali.  A lépcső alatti komód és az íróasztal helyet cserél kis időre. 

A lámpa is visszakerült az eredeti helyére 🙂

fotók: Merci-Ancsa dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon2
  • Katalin Szellákné Molnár

    Sziasztok! Nagyon jók lettek az átalakított csővázas (Breuer Marcell) székek. Azért ragadott meg a cikk, mert nekem is vannak ilyen ülő alkalmatosságaim. Hosszú évtizedeken át imádtuk és használtuk őket. Nagyon megdobogtatták a szívem, amikor Pesten egy üzletben rájuk találtam anno. Ma már fölöslegessé váltak számunkra, szívesen eladnám, ha valakinek hasonlóképpen felújítva még örömére válna.

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Szia Katalin! Köszönjük szépen, mi is szeretjük ezeket a székeket. Ahogy látod, nekünk van már egy garnitúra, nem szándékozunk többet venni, bútorok értékesítésével pedig nem foglalkozunk. Tedd fel a jófogás oldalára, ott biztosan elkel majd.

  • Szellákné Molnár Katalin

    Rendben, köszönöm.

  • Johnc719

    Would you be taken with exchanging links? keddfcegdccd

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük