Fürdőszoba felújítás kis költségvetésből

Megint egy testhezálló feladat, egy barát kért segítséget fürdőszobája feltuningolásához. Nem először csinálunk ilyet, de kizárólag barátoknak, a legsikeresebb fürdőszoba projekt szinte felrobbantotta a netet. Most nem kell annyira spórolni, mint az előzőnél, de természetesen ismét szűkös a büdzsé, kb. 180 ezer forint áll rendelkezésre. 

A lakást albérlők  birtokolták, jól  le is lakták. A csempe nem lesz leverve, de lesz pár négyzetméter amit bontani kell. A kádhoz nincs külön csap, a tulajdonos ezt a problémát  orvosolni szeretné, továbbá a régi wc-t  és mosdókagylót sem szeretné használni, ezek cserélve lesznek. Nagyon úgy fest,  a felújítást  nem ússzuk meg rombolás nélkül, de van megoldás a spórolásra: a problémás részt ugyanilyen csempével burkoltatjuk a festékkel pedig összehozzuk a régit az újjal, így nem kell leverni az egészet. 

Itt már azért lényegesen jobb a helyzet:

Takarítás, vízkőoldás, portalanítás a következő lépés.

Jó így kezdeni a munkát 🙂

A csempefestés ma már nem nagy kunszt, több lehetőség közül választhattok, a mi variációnk: Tikkurila Otex alapozóval kezdünk, a fedőfesték pedig a jó bevált düfa kültéri kerítésfesték.  Merci fürdőszobája 5-6 éve lett lekenve (alapozó nélkül) és még mindig szép. 🙂

 

Csempefestés kész, a wc csésze  cserélve lesz, a padlót utána görgetjük le. Átadjuk a szakiknak a terepet, persze addig sincs lazsálás. 🙂

a kihagyhatatlan próba 🙂

Végre itt tartunk. Szerelvényezés, a dekorálás előtti utolsó fázis 🙂

Íme a végeredmény:

A tulajdonos zenész, ehhez igazodtunk 🙂

A matrica levehető, igény szerint cserélhető. 

A fekete lámpa a tükör felett lesz. Tesco gazdaságos , jó vétel, az ára: 1200,- Ft

 180 000 forint nem nagy összeg, főleg, hogy új csapokat, mosdót, wc-t, radiátort kellett vásárolni belőle. A szerelők sem dolgoztak ingyen, úgyhogy nagyon össze kellett húzni a nadrágszíjat. 

A munka végeztével mi is hagytunk üzenetet  🙂

Fotók: M&A dekor

Kövess minket:

Új komment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük