Nincs olyan, hogy túl kicsi háló

Eltelt több mint egy év azóta, hogy megvettük a Velencefürdői 35 m2-es retro házunkat, amibe a formája miatt szerettünk bele, így kezdetektől az volt a cél, hogy abból hozzuk ki a legtöbbet, ami van – a hozzá és ráépítés/lebontás, szóba sem jöhet. A “csak kifestjük és kész” kijelentésünkből a lecsupaszított nyaralóba érkezésünk után nem sokkal, egy marha nagy építkezés lett. Természetesen a teljes átalakításról is beszámolunk, de még messze van attól a késztől, ami nekünk tetszene, így részmunkákkal jövünk: a hétvégén ugyanis elkészültek a hálófülkék és úgy éreztük érdemes róluk külön posztot készíteni.

Szóval a nagynak nem mondható háznak adott a két alvóhelyisége, amibe csupán egy-egy ágy fér be és amivel nincs is semmi baj, egy nyaraló hálónak pont ennyi kell. Mi viszont egész évben használjuk, így a tárolást is meg kell oldjuk.

Szekrény egyik szobába sem fér be, a klasszikus módon legalábbis nem, az ágyak alatt viszont egy csomó kihasználatlan hely van. Így kezdtünk el keresgélni magasított ágyakra klassz megoldásokat és találtunk is egy csomót, már csak egy remek asztalos kellett, aki megvalósítja a terveinket. Egyik követőnk ajánlása alapján leltünk rá a helyi mesterre, Péterre, aki azonnal értette mit szeretnénk és attól sem riadt vissza, hogy mindent rétegelt lemezből kell készítenie. Viszont ki kellett várnunk, amíg mindennel elkészül. Első körben a szülői háló ágyszerkezetét vehettük birtokba. Már az összerakása közben látszott, hogy rengeteg lesz a tárolóhely. A hátsó rekeszek nyilván a nem napi használatos cuccoknak lesz a helye, az első fiókokba pedig az ágynemű, porszívó, ruhák kerültek.

Először az volt a terv, hogy egy 180×200 cm-es matrac lesz a dobogó tetején, de ráleltünk arra a nagy kedvenc, de rég kifutott IKEA szivacs kanapéra, ami után folyton sírtunk és ami most ebbe a hálóba teljes teli találat lett, mert nemcsak kényelmes, könnyen ággyá alakítható, de többfunkcióssá tette az apró hálót, napközben a gyerekek kedvenc játszószobája lett. Arról nem is beszélve, hogy így az alatta lévő rekeszek is könnyebben elérhetőek.

Kinyitva pedig egy hatalmas, faltól-falig ágyunk lett.

Az ággyal szemközti fallal is volt tervünk, mivel eltűnt a sok helyet foglaló tok és a falra nyíló szobaajtó, így szerettük volna azt az üres felületet is kihasználni.

Persze olyan dolgot kellett odatennünk, ami nem türemkedik ki abból a 10 cm-es mélységből, amit még takar az ajtónyílás melletti fal és a szobába benézve nem rontja a látványt, mint pl egy tv (illetve inkább az ahhoz tartozó kütyük és vezetékek). Tárolási funkciót sem kellett betöltenie, hiszen azt már teljesen kimaxoltuk ebben a helyiségben, így került ide a teljes falat betöltő polcrendszer a könyveinknek, magazinoknak és a kedvenc kacatjainak, amikből (sajnos, vagy szerencsére) van bőven.

Ha lehet, még nagyobb kihívás volt a pont fele ekkora alapterületű (3 nm) gyerekháló berendezése.

90×200 beépíthető cm állt rendelkezésre ahhoz, hogy a gyereknek ágya és olyan szekrénye legyen, amibe beférnek vállfás ruhák, a játékai + egy gyerekmatrac az esetleges apróvendégek részére. Az is fontos volt, hogy a magas szerényekre tett ágyról majd ne essen le senki, így azt plafonig beléceztük és kapott egy szuper, leemelhető létrát, hogy az utolsó szekrényhez is hozzáférjünk.

A matrac és az ágynemű a fotózáskor még hiányzott, de a gazdája hétvégén birtokba vette, sőt a barátai segítségével egy kemény bevetésen is túlesett a berendezés, így az is kiderült, mit kell még megerősítetünk, hogy bírja a strapát a jövőben. Ami tutibiztos, hogy a lécek nagyon kellettek. 😀

Itt tartunk most. Az, hogy ez a két helyiség is berendezett lett, hatalmasat dobott a belső tér látványán és persze a komfortján is, mert mindennek meglett a helye. Mindent el tudunk pakolni, de közben könnyen hozzáférhetünk, ha kell és látnivaló is lett bőven. Szóval tárolás fronton kihoztuk a maximumot a kis házunkból.

és persze nincs vége. A terasz burkolata még mindig kérdéses, a fürdő berendezéséhez is szükségünk lesz az asztalos mesterünke, plusz a kerttel is van egy csomó terv. Akkor lesz tökéletes a kis házunk, illetve teljes a sztori, ha ezek is elkészülnek.

Fotók: Merci-Ancsa dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon10

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük