IVAR szekrények új élete

Egy teljesen màsik lakàsba lettek megvéve az IKEA IVAR sorozatànak kétajtós elemei pàr éve, mert teljes belepasszoltak annak a natúr hangulatàba, ràadàsul jó sok cuccot benyeltek.

Màr akkor is az volt a terv, hogy kapnak valamilyen (esztergàlt) làbat és esetleg le is festjük feketére, de költöztünk egyet a szekrények meg a tàrolóban pihentek.

Most egy teljesen màs hangulatú lakàsnàl kerültek újra képbe, mert amikor màr egy felújítàs végét rúgja az ember, idegileg, erkölcsileg és legfőképpen anyagilag meg van màr annyira viselve, hogy hozzànyúljon egy ilyen “minek újat venni, amikor itt vannak ezek” elemhez. 😁

De akàrhonnan, akàrmeddig néztük, sehogyse passzoltak bele a képbe és annak ellenére, hogy nagyon nem volt idő a 3 éves mellett ezzel foglalkozni és festeni is utàlunk, ezt egyszerűen nem lehetett így hagyni. A színvàlasztàs azért volt vicces, mert az Autók retro búvàr zsebkönyvet lapoztunk a gyerekkel, aminek a belső borítója pont az a zöld volt, ami el lett képzelve a szekrényekre. Na ezzel àt is szaladtunk a legközelebbi festékboltba, ahol a fickó fogott egy műszert, ràtette a könyv borítójàt, ami kidobta a szín kódjàt és tényleg pont olyanra keverte. Totàl űrkorszak, nem? 😁

Màr többször jól bevàlt, most is a Trinàt Aqua, azaz: vizes bàzisú, selyemfényű zomàncfestéket hasznàltuk. Nagyon jól fed màr egy rétegben is és csodàs műanyag hatàsa van a bútorokon szàradás utàn. Ja és ami még fontos, hogy nem büdös!

Kb. fél óra alatt el is készült a festés, màr csak a làbakat, meg a kerek fogantyút – ami csak díszítő elem egyébként, maga a szekrény nem igényli ezt a kütyüt – kelett beszerezni.

Egy ilyen, mint fent bogyós esztergàlt láb alacsonyabb kivitelben lenne az igazi, de most csak az IKEA-ba volt kapacitàs eljutni.

Így a Brattvag làbakat és a Begripa fogantyúkat hekkeltük még rà a màr szép, fàradtzölden pompàzó szekrényekre, amikre most màr kicsit sem rossz rànézni. Szerintünk.

Fotók: Merci-Ancsa dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon2
  • Pogány Judit

    Kedves Lányok! Hol van az a festékbolt, ahol minta alapján ki tudják keverni a festéket? Előre is köszi az infót. Judit

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük