Bérelhető lakás újragondolva

Hosszas keresgélés után májusban lelt rá a tulajdonos erre a 2. kerületi 56 m2-es, szuper világos lakásra. Kizárólag felújított jöhetett szóba, nem akart a kellemetlen munkálatokkal bajlódni, pláne most, amikor mestereket sem lehet találni, de ha mégis sikerül – saját tapasztalatból mondhatjuk -, minden fázisnál jelen kell lenni ahhoz, hogy az teljesen olyan legyen, mint amilyennek megálmodja az ember.

A lakás valóban fel lett újítva pár éve, de üresen és közelről megnézve nyilván sorban jöttek elő a hibák, pl. a falakon meglátszott, hogy nem két napja lett lefestve, ami nem is volt gond, hiszen a tisztasági festés amúgy is be volt tervezve, de a furán kialakított, konyha és nappali közti fal szabályosan bántotta a szemet, egyértelműen bontani kellett és mint tudjuk, bármilyen kicsi a bontás oda ugye kőműves kell, meg egy törmelék lehordó ember, meg törmeléket elszállító ember, meg törmelék után takarító ember…

Az meg már a hirdetés alapján is világos volt, hogy a konyha a leggyengébb láncszem, messziről viszont úgy tűnt egy erős kozmetikázás, mint: szekrényajtók cseréje, csempe lefestése segít rajta, ebben a korábbi bejegyzésben mutattuk részletesen, mi volt a terv.

Szóval új ajtók felszerelése tűnt a leggyorsabb és -tisztább megoldásnak, de mint kiderült, nincs olyan asztalos, aki bevállalja azok legyártását, vagy ha van is nem volt idő keresgélni. Ikeával is ment a próbálkozás, felmérés után kiderült, hogy a konyha végében látható két kéménylyuknak tűnő kiszögellésre/oszlopokra nincs megoldásuk. Óriási szerencsére tavaly egy szerencsétlenség miatt – de hát úgy tűnik igaz a mondás, hogy minden rosszban van valami jó – sikerült megtalálni a főváros legjobb villanyszerelőjét, aki ráadásul szuper jófej is, bevállalta a mesterek keresését és a munkák irányítását. Szóval a konyhaszekrény is ment a kukába, így kettő perc alatt azzá a rettegett építési területté vált a kéró, amire egyáltalán nem vágyott senki.

Még mindig a főzőbázisnál maradva, egy olyan asztalos sikerült találni, aki 2 hónapon belül vállalta legyártani, de csak kompletten a konyhaszekrényt. Hozott pár mintát, amiből lehetett választani, úgyhogy eszerint – azaz franc se tudja, hogy fog kinézni élőben – terveződött újra a konyha, de ha már így alakult, kikerülhetett a szabadonálló hűtő és jött helyette pult alá építhető, mellé mosogatógép és a jobb oldalon így felszabadult teret -igaz csak 40 cm mély szekrényekkel- de sikerült beépíteni, így hatalmas lett a pult….és ha már a konyhát kibontjuk, a csempe is le lehet verve: a pulttal azonos anyagú falipanel lett beépítve. Így a konyha nagyon pontra lett téve, minden kézre áll, nincs akadozó fiók és szedett-vedett pult, továbbá nem kell kerülgetni egy óriashűtőt a konyha közepén 🙂

Közben, hogy tompítva legyen a panel-fíling, jöhettek a bevállalós megoldások. A nappaliban az egyik fal szürke lett, a nyílászárók feketék, a radiátorokkal és a csövekkel együtt.

A háló egyik fala pedig sötétkék lett, de annyira világos a szoba, hogy az sem nyomta volna össze, ha az egész lekenődik kékre.

Az erkély fala fehérre frissült, az alja a leggyorsabban megoldható Ikea faburkolattal lett fedve. Mivel dúlt a tavasz és még nem volt tiszta mi lesz a konyha sorsa, az erkélyre szánt bútor mellé a növények is meg lettek véve…

amik csak ritkán kapta vizet, így csak az igazán kitartóak maradtak életben…

…a téli berendezéshez egyelőre a kevés is elég.

A szuper kivitelezőnek, Lehelnek köszönhetően (ez úton is örök hála neki), lassan bent is rendeződtek a munkák, sikerült eltakarítania az összes szemetet, port, minden csillogott-villogott, jöhettek a bútorok, kiegészítők. A fürdő, wc maradt eredeti állapotában, csak pár dolog lett lecserélve, hogy új legyen: pult, tükör, ülőke. mosógép.

Mivel a nappali egyik fala teljesen be van építve szekrénnyel, két ember ruhatárát és egyéb használati tárgyait is simán benyeli, így csak pár könnyű bútort kívánt a nappali.

Egyelőre ki lesz adva a lakás, ennek ellenére az volt a feladat, hogy úgy legyen berendezve, hogy maguk a tulajdonosok is szívesen beköltözzenek, de a leendő bérlőnek is legyen mozgástere. Azaz: ha nem tetszik valami, azt könnyen lecserélhesse, illetve becsempészhesse a saját stílusát.

Nagyon hangulatos a lakás, nappal a beáradó fény miatt, este pedig a Margit-híd fényeivel a háttérben igazi nagyvárosi menedék…

Legvégére hagytuk a piszkos anyagiakat, kizárólag azoknak, akiket ez is érdekelhet. Nézzük, mennyibe került ennek a felújítottként vásárolt lakásnak az átalakítása, illetve felturbózása.

Fal- és konyhabútor bontása, sitt eltakarítása, festés, mázolás, villanyszerelés és egyéb apró munkálatok (fúrás, faragás): 300 eFt. Méretre gyártott konyhabútor gépesítve: 850 eFt. Mosógép: 90 eFt. Bútorok, kiegészítők: ágy teljes felszereléssel (Ikea), fotel, kanapé (Vakum Design), szőnyeg, lámpák (Mömax, Ikea), étkezőasztal (Ikea), dolgozóasztal (jófogás), falipolc (Régiségraktár), függönyök, párnák (Ikea, H&M home), bádog betűk (Artkraft) 620 eFt. Takarítás és egyéb apró utómunkálatok 50 eFt. Nem számoltuk bele a saját bútorokat (étkezőszékek, komód) és pár apróságot (függönysín, plakátok, printek, képkeretek, apró kiegészítők), így összesen: 1.910 eFt.

A lakás már a piacon, megnézheted itt.

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon11

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük