Az új családi kanapé

Annyi minden történt az év vége felé, hogy a legújabb kanapésztori össze sem lett állítva, pedig már ősszel beköltözött a nappalit meghatározó ülőbútor. Három éve, a viszontagságokkal teli, idegeket és pénztárcát nem kímélő felújítás után az előző lakásból áthozott Manstad típusú, kihúzható került be azzal, hogy ha kifújtuk magunkat, illetve letudjuk az elmarad melókat, le lesz cserélve. Aztán a szarul elvégzett munkák miatt (is) a kanapé lett a legkisebb probléma, plusz költözés után nem sokkal újra sátorbontás következett, az uram munkája miatt átmenetileg Genf lett a székhelyünk.

Ennek ellenére tavaly beindult a vezérhangya, egy hosszabb nyári otthontartózkodás alatt és az elcseszett villanyvezetékek cseréje közben felbukkant a neten Glória, a mustársárga, remekre szabott, retró kanapé…és ha már úgyis felfordulás volt a falvésés miatt, belefért még egy kis bonyodalom. Mindig megkérdezitek, hogy és a férjeink mit szólnak a folytonos rendezkedéseinkhez; nos, Ők egyrészt ezzel az “extrával” kaptak bennünket, másrészt amíg nekik nem kell intézkedni és cipekedni, addig miért lenne bármi bajuk azzal, hogy este esetleg más típusú kanapéra huppannak le. Merci férje például észre sem veszi, pedig alatta is cserélődőt jópárszor a kanapé. 😀

De visszatérve a témára, a főváros zéró parkolási lehetőségével rendelkező belvárosában nem egyszerű lebonyolítani két kicsinek és könnyűnek nem mondható ülőbútor ki-, be-, fel- ill. lepakolását – de nem volt mit tenni, túl vonzó volt a bársony csoda. Szóval az előző kanapét neten meghirdettem, gyorsan elkelt 50 ezerért és vevő két nap múlva el is vitte. Retró kanapétól is szabadulni akart a tulaj, plusz a kutyának sem kellett,  így 4 darab ezressel köttetett meg az üzlet plusz persze gondoskodni kellett az elszállításáról.

Ha az ember lányának épp nincs autója, google barátja segítségével gyorsan rálelhet nagyobb bútort is szállító cégekre, 16 ezerért tudta az egyik ilyen bevállalni ajtótól-ajtóig a fuvart, valamint a cipekedést. A huzat, előrehaladott kora ellenére gyönyörű állapotban volt, nem sokat használták, de a jó érzés végett egy tisztítást muszáj volt kapjon. A net segítségével tisztítást végző céget is pillanatok alatt lehet találni. Így is történt, 25 ezerért pár óra alatt teljesen újjá lett varázsolva, öröm volt nézni, ahogy szép lassan visszanyerte régi fényét. Azt hozzá kell tennem a történethez, hogy Glória csak becsúszott, hogy kitolja végre a régit és arra az időre, amíg nem találódik meg a nekünk mindenben megfelelő ülő- és fetrengőalkalmatosság.

Na jó, az is nagyot lendített a cserén, hogy egy német, konkrétan a Sweet Living magazin nagyon szerette volna befotózni a lakást és a fene se akarta, hogy a már utált sötétkék kanapé legyen a fotókon. 🙂

Na de mindeközben, ill. ezzel párhuzamosan, merthogy az már jó 5 éve aktuális, a családtervezésünk gyümölcse is végre beérett, így begyorsult a “vegyük meg már azt a kanapét, ami valóban ide illik és az egész családnak megfelel” projekt. Kanapékeresés fronton tényleg becsületesen mindent végigjártunk és átgondoltunk, ráadásul most a pénz sem volt akadály, így megnéztük a hazai- és külhoni méregdrága dizájnboltok, a megfizethető bútoráruházak és a használtpiac kínálatát is, végül újra arra jutottunk, amire eddig mindig, azaz: minden esetben a puding próbája az evés, tehát fotók alapján és abból sem derül ki, ha egyszer ráülsz a boltban, kényelmes-e, illetve kényes-e a kanapé, amit veszel, úgyhogy mindenképpen maradunk a nem túl drága, kényelmes és praktikus verziónál. Természetesen ez a három mindenkinél mást jelent. Van, akinek a 220 ezer is sok egy kanapéért és inkább a sötét színű a praktikus és a kagyló bőrülő a kényelmes, mert ugye ahány ház, annyi szokás; nekünk fontos volt, hogy világos legyen, mosható huzatú, több féle képpen variálható és bővíthető, ezért esett a választás a Söderhamn névre keresztelt 3 személyes kanapéra.

Na de előtte helyet kellett biztosítani, a visszautazás előtt pár napban Glória ismét eladó sorba került és hogy gyorsan el is keljen a 25 eFt. tisztítási díj fejében, ennek köszönhetően 1 óra alatt új gazdára lelt.

Egy fiatal fiú kapta ajándékba nagyon szimpatikus barátnőjétől és már másnap a zeneszobája bohém bútordarabja lett, nálunk pedig két fotel biztosította a kényelmet az új kiszállításáig.

Amire természetesen nem kellett sokat várni és jöhetett a nagy kedvencünk rész (pláne, ha egyedül vagyunk otthon), a kicsomagolás és az összeszerelés. Mondjuk most gyorsan ment, a huzat vasalása és a dobozok eltüntetése volt a legmacerásabb az egészben.

A karfák egyelőre nem lettek felszerelve, mondjuk a konyha felőli nem is lesz, szuper, hogy semmi sem akadályozza a rálátást, plusz még megy az agyalás, merthogy elférne még egy elem.

Még természetesen a párnák sem az igaziak rajta, a készlet nagy része a genfi albérlet kanapéját díszíti, de hamarosan érkezik a csemete és a nagy eseményre mindenképpen hazaköltözünk, úgyhogy lesz még variálás rendesen. 🙂

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon13
  • Mia

    Jó lett, szeretem az ilyeneket, de én csak hosszas keresgélés után tudtam venni nem gondoltam volna, hogy ennyi mindenre figyelnem kell, végül az egyik üzletben nagyon sokat segítettek és sikerült az igényeknek megfelelőt megtalálni: a wembly az http://www.riodesign.hu/ada-ulogarniturak

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük