Mutasd az otthonod: Lilla és Tibi modern, nagypolgári eleganciája

Szeretnénk azzal kezdeni, hogy nyertes mindenki, aki megmutatta az otthonát nekünk és ezáltal az olvasóinknak. Sok-sok elismerés, figyelem kísérte a lakások fotóit, aminek őszintén örülünk. Lilláék otthona nagy kedvencünk, mivel a régi polgári, nagy belmagasságú lakások a gyengéink, teljesen elvarázsolnak ezek a tágas terek. Filoména otthona után jöjjön a következő kedvencünk.

Lilláék 2 éve vásárolták belvárosi lakásukat, leamortizált állapotban, amit aztán tavaly teljesen felújítottak. A nyílászárócserétől kezdve a falbontásig, fűtéskorszerűsítésig, mindenen átesett, teljesen új lett a lakás. A berendezés már nem annyira. A hálószobában lévő gyönyörű antik rézcsillárt és a régi komódot az előző tulaj hagyta rájuk, restaurálás után csodás díszei lettek az otthonuknak. 

“Nagyon szeretjük a tágas, világos, egybenyitható tereket, a nagy belmagasságot és a méretes, rengeteg fényt beengedő ablakokat ezért kizárólag nagypolgári lakást kerestünk a belvárosban, amit végül két éve találtunk meg egy 135 négyzetméteres lakás “személyében”. “

Határozott elképzeléseik voltak a lakás felújítását illetően, pontosan tudták, hogy hova milyen burkolatokat, fürdőt, konyhát stb. szeretnének, ennek ellenére nem kicsit volt mély víz lakásuk felújítása. Már maga a lakás, méretét tekintve is hatalmas falat volt, pláne, hogy két lakást terveztek kialakítani benne. A végeredménnyel viszont maximálisan elégedettek, nincs semmi amit másképp csinálnának. Persze ettől függetlenül folyamatosan alakítgatják és kerülnek helyükre a dolgok. “Szerintem nem fog eljönni az a pillanat, hogy azt mondom: Kész!”

Lilla igazi gyűjtögető, imád lomizni, így egy csomó bútorukat lomtalanításból szedték össze és újítják/újíttatják fel, ezeket a régi darabokat vegyítették modern bútorokkal. 

 Gyakran látunk vendégegeket, így a nappaliban lévő raklap sarokkanapé nagyon bevált, 6-8 ember kényelmesen elfér rajta. A két retro fotelt nemrég kárpitoztattuk át, de a nappali szerintem egyik legmenőbb darabja, a szüleimtől örökölt, Borsfay Tamás által tervezett króm állólámpa a 70-es évekből. “
A mennyezeti lámpa Tilkáék műhelyéből származik. 
 

Nos, igen. A 135 négyzetméternyi lakóterület kettőjüknek sok volt, ezért úgy döntöttek, leválasztanak 22 négyzetmétert és külön bejáratú lakást alakítanak ki benne. Ráadásul a leválasztás nagyon adta magát, mivel két bejárat tartozik a lakáshoz, így a régi cselédszoba és konyha részből egy galériázott kis garzont alakítottak ki, és igen, az eklektikus otthonukkal ellentétben, teljesen minimál, modern, letisztult a berendezés. 

 

Kövess minket:

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük