Retró komód kalandjaink

Nem titok, hogy sok időt töltünk az aukciós oldalakon, de komód fronton olyan gyöngyszem ritkán jön velünk szembe, amire azonnal le is csapnánk.  Sajnos nagyon sok a hulladék retro cucc, amit az eladók a gyors meggazdagodás reményében szépen be is áraznak.

Potom 30 ezer forintért például megkaphatod ezt:

Aztán itt egy dizájn darabként hirdetett furaság:

Egy állítólagos sideboard:

és a nagyon retro változat:

Persze ebben is megvan a prémium kategória, de az bizony drága.  Az Endrédi antikvitás oldalán  van miből csemegézni, de a mi lakberendezési szokásaink mellett ez tényleg nagy luxus lenne. 🙂

Vitathatatlan, hogy ezek a komódok csodásak.

Van pár ideveleazonnal darab, ugye?

De most  térjünk rá a mi kategóriánkra. Különlegesen szép darab megfizethető áron, azaz olyan, ami után akkor is csorgatnánk a nyálunkat, ha drága lenne. Egyedi, jó állapotú, ideveleazonnal, minél olcsóbb, annál jobb típus.

Mutatjuk a nálunk eddig befutott győztes darabokat, illetve azt, hogy dekoráltuk és ha az adott hangulat úgy diktálta, hogy színeztük át őket. Első kedvencre egy szigetvári használt cikk kereskedésben leltünk , 5 ezer forintért. Imádjuk a színét és a formáját, annak ellenére is, hogy a fa minta úgy van ráfestve.

Komódként funkcionált a 3 ezerért hazahozott bárszekrény, ami később kapott egy kis pink festéket, akkor úgy passzolt a többi bútorhoz.

Az ágyneműtartó szekrényt már a fene se tudja, honnan kukáztuk, de túl sötét volt, a formáját viszont bírtuk, úgyhogy fehér lett.

Jófogáson kihagyhatatlan vételként levadásztuk ezt a szép mintájú politúrozott szekrényt, ami sokáig pompázott eredeti színében, aztán egy szép tavaszi napon ő is részben kifehéredett.

Talán ez az érdekes formájú retró komód is a Jófogásról érkezett, szintén kb. 3-4 ezerért. Imádtuk a formáját és színét is, sokáig díszítette a lakást, de nem túl praktikus, így őt továbbadtuk.

60-as években gyártott gyönyörű cipős szekrényt is adott a sors,  de leginkább  Mercitől 3 háznyira levő lomis boltocska, az ár ugyancsak borsos: kemény 3000 forint.  Természetesen ez is  több színben is pompázott, alkalmazkodnia kellett a sűrűn átrendezett nappali színeihez.

A lengyel tolóajtós, fa komód nagyon rossz állapotban, szállítási költséggel együtt 10 ezer forintért érkezett, ő az alapos tisztítás után a mai napig megtartotta az eredeti színét, csak a dekoráció változik rajta, illetve körülötte.

Ismerve a szenvedélyünket, most már ismerősöktől is becsúszik néhány szuper darab. A magasfényű, politúrozott, remekre szabott, régen ágynemű tárolására használt szekrény 20 ezerért lett a nappali éke.

Emike, Merci édesanyja is hagyott ránk egy gyönyörű komódot, ráadásul brutálszép pirosra festve, de aztán, ahogy az nálunk lenni szokott, kipróbálódott rajta néhány szuper szín, jelenleg fa lábakkal, csodás kék színben Ancsa nappaliját díszíti.

és a legfrissebb  szerencsés vétel:

A bútor 99% fa, csak a fogantyú műanyag. Az állapota kifogástalan, formája és színe überkirály, a mérete tökéletes. A hajlított lábakért teljesen odavagyunk. Tényleg tökéletes és hogy ez mennyibe fájt? 40 ezer forint volt az ára. Hab a tortán, hogy az eladónak nem okozott gondot a postázás, ez is ritka dolog, a többség nem szeret vesződni a feladással. 🙂

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon58
  • Veronika

    Kedvet kaptam én is egy újabb festéshez - adnátok tanácsot, hogy a fényes (lakkozott?) felületű retró szekrényeket mivel fessem le? Kell-e csiszolni (remélem nem ;-) ) gondolom kellene egy jó alapozó + fedő. Köszi előre is! V.

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük