A tárolás művészete

Kényes téma, hiszen majdnem minden második otthonban problémát okoz a tárolás és/vagy a felgyülemlett felesleg. Nem kell gyűjtögetőnek lenni ahhoz, hogy észrevétlenül felhalmozzuk a kacatot.  Ez még jó lesz valamire, addig bedobjuk ide effektus, szépen a mindennapjainkká válik. Igen, ez nálunk is előfordul, pedig tényleg irtózunk a feleslegtől. Mentségünkre legyen mondva, nagyon gyakran szelektálunk. Sokszor túlzásba is esünk, jó pár dolog landolt már a kukában, vagy lett elajándékozva, ami aztán később hiányzott, de szerencsések is vagyunk, mert van több raktárunk (pince, padlás, fatároló). Minden, ami jelenleg nem használatos, legyen az bútor, kiegészítő, csetresz  vagy bármi más, ezekben a lakáson kívüli tárolókban vészeli át a nehéz időket, de még így is jól át kell gondolni mindent, hiszen egy családban nagyon sok használati eszköz van. Ha okosan, megfontoltan pakolunk mindennek meglesz a helye és nem lesz rendezetlen raktár az otthonunk.

Tegnap a gardrób lett kezelésbe véve, mivel már rég be lett tervezve egy alapos frissítés.

Szeretjük a rendet, bár egy függönnyel elrejthető  minden, mégis fontos, hogy amögött se legyen káosz.

Hogy a látvány ne legyen zavaró  papírzsákokba és a dobozokba vannak rejtve azok a dolgok, amik nem vállfázhatóak és emiatt összevissza hatást keltenének.

A retro ágyneműtartó nem funkcionált jól,  muszáj volt megválni tőle. A nagy dobozok  kisebbre lettek cserélve és pár Malm komódot áthoztunk  Ancsa lakásából. Még jó, hogy nálunk minden közös használatban van. 🙂

Az ágyneműhuzat eddig dobozban volt.

Táskák, övek, női holmi 1 fiókban

és a férfi részleg: nyári nadrágok, nyakkendők.

Férj nagy lábon él, a 44-es “csónakoknak” nehéz volt megtalálni a helyet, főleg, hogy az úriember cipőmániás 🙂

Addig ment a pakolászás, amíg mindennek meglett a helye és mindenki kényelmesen hozzáfér a dolgaihoz.

A fiókok minden értelemben véve kényelmesek 🙂

A régi láda is többfunkciós. Itt tárolódnak a kanapé huzatok, plédek, párnák, de ülni is lehet rajta. A macska is rendesen kihasználja 🙂

Karácsonyfadísz, párnahuzat, tavaszi-nyári cipő, ezek tökéletes helyen vannak legfelül a dobozban,  nincsenek napi használatban.

Azért 1 doboznyi kacatot engedélyezünk magunknak. Ebben tényleg csak olyan dolog van, amit nagyon szeretünk, de most nincs szezonja. A szabály azonban az, hogy mindig csak 1 dobozt lehet erre a célra használni. Szigorúan annyi lehet a kütyü, ami ide belefér. Ha valamit szeretnénk itt tárolni, egy másik darabtól meg kell válni. Ez sokat segít abban, hogy ne sokalljunk be.

Női cipő, férfi cipő 🙂

Ezek is tele vannak 🙂

Jó sok cucc végezte a kukában, de azért volt olyan is, aminek megkegyelmeztünk és eljutott a raktárig.

Persze az okos tárolás nemcsak a gardróbban jön jól. A fürdőben sincs semmi szem előtt.  Ez a nagy komód szépen benyel mindent. Borotva, szappan, krémek, női piperék, törölközők, zuhanyfüggönyök, még pár gyertyatartó is talált itt magának helyet.

A vasalódeszka a gardróbban a fal mellé van állítva.

A wc-ben lett elhelyezve a szárítógép, így nincs tele a lakás a frissen mosott ruhákkal.

Az előszobában szintén van egy szekrény. Kabátok, sálak, sapkák, porszívó, vödör és még pár apróság kapott ott helyet. Szóval itt a válasz az állandó kérdésre: ” Hol tároljátok a cuccaitokat? Hol a porszívó és a szárogató? ” 🙂

Fotó: M&A dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon4

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük