Egyszer minden elkészül: hogy a radiátor is elegáns legyen

Màr a lakàs megvàsàrlàsàt követő felújítàskor tervben volt, hogy a csodaszép ablakok alatti csúf radiàtorokat valahogy el kell rejteni.

Aztán jött az àrajànlat a legfontosabb teendőkről, amitől dobtunk egy hátast és azzal a lendülettel többek között ezt is áttettük a “najólvanakkor, majd egyszer ez is elkészül” listàra és később olyan jól sikerült a nyílászárók és a padló festése (pedig – szintén anyagi okok miatt – saját kezűleg lettek mázolva), hogy teljesen elterelte a figyelmet a radiátorokról.

Ennek már 6 éve, de mivel 5 évig csak látogatóba járt haza a család és mestert sem nagyon lehet találni a feladatokra, jegelni kellett ezt a bizonyos listát, egészen mostanáig. Radiàtortakaró témàban volt idő körülnézni a neten, akadt is pàr menő megoldàs, mutatunk néhànyat ezekből:

fotó: pinterest
fotó: pinterest
fotó: pinterest
fotó: pinterest
fotó: pinterest

A lakàs stílusa miatt egyértelműen az utolsó nyert. Fel lett keresve pàr mester, hàrommal a kedvezőnek mondható àrajànlatig is sikerült eljutni, aztán a munka megkezdése előtt felszívódtak az éterben.

A lakberendezőként is tevékenykedő Oldi és férje Andris egyik munkájuk során díszlécekből készítettek falipaneleket, illetve együtt megálmodták, Andris pedig megvalósította. Na és mit érdemel az, aki ennek a jó ízléssel és mesteri kézügyességel megáldott párosnak a barátja?

Andris nem sokat teketóriázott összeállította a látványterv(ek)et és a szükséges anyagok listáját. Az eredeti elképzelés szerint, csak a radiátorok falát díszítették volna a panelek, de úgy döntöttünk, elegánsabb lenne a nappali, ha a többi fal is be lenne vonva a hadműveletbe. Kérdéses volt az is, hogy fog majd illeszkedni a régi ablakpárkányhoz, de mivel az ablakok felújítása még csak most következik, nem kellett hogy teljesen passzoljon.

A műhelytitkokba nem szokott belebonyolódni az ember lánya, annyi biztos hogy a szükséges anyagok egy sima barkàcsboltban beszerezhetők: rétegelt lemez, különböző vastagsàgú lécek, dísz- és szegőléc, ragasztó, rögzítőpàntok, csavarok, ecset, festék.

Nagy volt a boldogsàg, amikor màrcius elején belépve a nappaliba a félkészen is csodàs elemek làtvànya fogadott bennünket.

A gyerekszobánál például annyira passzoltak a natúr lécek a bútorokhoz, hogy ment a hezitálás a festésen.

Végül persze minden fehér lett, mert természetesen így egységes a látvány.

Gondot okozott még a rengeteg konnektor. Nagyon elrontotta a díszes falipaneleket, így csak azok lettek megtartva, amikre valóban szükség van, de persze legszívesebben azokat is eltüntetnénk. 🙂

Az is szebb és praktikusabb lett volna, ha nincs rés a lábazatnál, de a hőleadás miatt végül muszáj volt pár centisben kiegyeznünk.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor is áldoztunk volna erre, ha nincs probléma a radiátorokkal, mert a hatalmas kazettás ablakok így lettek teljesek, ahogy az egész lakás is sokkal elegánsabb a falipanelekkel. Arról nem is beszélve, hogy a széles párkányra öröm pakolni a rengeteg mindenfélénket. 😀

Természetesen most az lenne a legjobb, ha alig lenne bútorunk, hogy folyton gyönyörködhessünk a kész műben, de vannak és persze takarnak is rendesen, viszont az érzés, hogy tudjuk mi van mögötte, megfizethetetlen. 😀

Így is befejeződhetne, de nálunk nem így szokott lenni. Az “egyszer minden elkészül” listán van még egy csomó terv, mint például a nappaliban az ablakokkal szemközti falon a teljes falas könyvespolc, alul szekrényekkel, ami majd kiváltja a gyerek játéktárolóját, ill. a retró komódban lévő kacatokat is benyeli, így azok is mehetnek az alagsorban lévő tárolóba pihenni.

fotó: pinterest

Persze ez sem most fog elkészülni, de addig is amíg összejön élvezhetjük azt, ami már igen és mehet a jól megérdemelt rendezkedés, illetve felkészülés az újabb melóra, merthogy a 6 éve lefestett ablakok megértek egy újabb frissításre, amire már nem is keresünk mestert, csak lendületet a már megint csinálhatod magad feladathoz… 😀

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon5

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük