Helló bébi! – azaz beköltözött az új családtag

Hogy az újszülött megérkezésekor minden a helyén legyen, már jóval a születése előtt meg lett tervezve a szobája, illetve annak berendezése. Nem volt nagy feladat, egyrészt mert teljesen egyetértünk azzal, hogy egy csecsemőnek az ágyon kívül egyéb bútorra nincs szüksége, másrészt biztos volt, hogy az a pár bútor, ami beszerzésre kerül – merthogy a gyerek ruháinak viszont komódra, a szülő derekának meg egy pelenkázóra szüksége van -, letisztult lesz, ráadásul Ancsa laknak egyetlen helyisége jöhetett csak szóba, ahol kialakítható a gyerekbirodalom, úgyhogy ezen sem kellett agyalni. Ezzel az a kérdéskör is bezárult, hogy a szülőkkel egy légtérben, vagy külön szobában aludjon a gyerek, mivel a dolgozó egyben a hálószoba is.

 

Ha szeretnél képben lenni, hogy a lakás melyik helyiségében járunk, kattints a renoválásról szóló bejegyzésre.

Ahogy gyerektémában mindenről, a szobája berendezéséről is napokig lehet vitázni – ahogy ezt teszik is sokan -, mi kell és mi nem. Nyilván a lakberendezésre érzékenyek ez esetben is tesznek a helyiségbe olyan dolgokat, amire a gyereknek az égvilágon semmi szüksége, de szerencsére csak nagyon kevés dolog állítja meg a gyereket a fejlődésben, így az sem fogja, ha pop art stílusú kép kerül a falra.

Na, de visszatérve a saját portánkra: a ‘mi kell a bébi ellátásához’ listán viszont tetemes mennyiségű tétel jött össze. Megúszva a boltokba futkosást, szerettük volna a többségét egy helyen beszerezni, így a 7. hónap közepe táján, amikor már letisztulnak a babonás félelmek ugye, kismama kényelmesen leült a gép elé, rákattintott az Ikea honlapjára, összevadászta a szükséges cuccokat és készített egy szuper bevásárló listát, hogy az áruházban majd – elkerülve a bambán csoszogást – gyorsan össze lehessen szedni, amire szüksége lesz mindenkinek a családban.

Közben azonban a magzatkánk úgy döntött, előbb fog körülnézni a világban, mint ahogy azt a természet és az orvosok diktálták volna neki.

Anyával a kórházban kellett maradnia még egy jó darabig, a családfőre maradt a gyerekbirodalom festése és berendezése. Így esett az az eset, hogy az újszülött érkezése előtt pár nappal még kiságyat nyomokban sem tartalmazott a szoba, viszont dodzsemből, hatalmas plüssállatból és festékesvödörből nem volt hiány. 😀

Végül a nagy napra mégiscsak összeszerelődtek, helyükre kerültek az újonnan beszerzett bútorok, a kiegészítők meg persze csak be lettek dobálva.

Anyára most csak a finomhangolás, rendszerezés maradt. Ezt azért írjuk, mert amúgy minden bútort mi szerelünk össze, a férjek ebből általában kimaradnak. 😀

Szóval a bútorok: a STUVA rendszerből lett választva pelenkázó, ami azért is szuper, mert egyben a komód szerepét is betölti, teljesen benyeli a ruhákat és a SLAKTING rendszerező segítségével a kütyük is kordában tarthatók benne, plusz a kényelmes pelenkázáshoz szükséges alátét is kapható hozzá, na meg arra huzat, ahogy a fürdetéshez, etetéshez szükséges kellékek, textilek is így az után sem kellett külön futkosni. A pelenkázó mellett szól még, hogy íróasztallá alakítható, bár nálunk, ahol elég sűrűn változnak a bútorok, nem szempont, hogy együtt “nőjjön” a gyerekkel, de értékeljük, ha többfunkciós egy tárgy.

 

A szürke, filcből készült tárolók is nagy kedvencek, azok is benyelnek egy csomó kütyüt, nagyon kényelmes, hogy kéznél van a pelenka, popsitörlő, -krém, de mégsem szanaszét az asztalon.

Egy ideje a zsákok (egy ismerős szerint sitteszsák 😀 ) is jelen vannak a lakásainkban, imádjuk őket és nem sittet, hanem pl. ronda, használtpelenka kukát rejtünk el bennük.

…és az apró, balesetet szenvedett ruhák is szuper zsákokban várakoznak a mosásra.

Rácsos ágy fronton is egyszerű, de nagyszerű kerestetett, a GULLIVER felelt meg ennek a legjobban és természetesen Ikea ehhez is biztosítja a belevalókat: matracot; matracvédőt; rácsvédőt; gumislepedőt; és persze klassz ágynaműket is, de az egy újszülöttnek még nem kell.

Kell viszont egy rakás textilpelenka, kisebb takaró és minimum 3 db előke, amikért megint csak nem kellett elmenni máshova, beszerezhettünk az áruházban.

Természetesen a szoba berendezését illetően (is) most kezdődik csak igazán a “műsor”, illetve majd akkor, ha Boriszka nem 2 óránként lesz farkas éhes és néha hagyja aludni, meg rendezkedni anyukáját. 😀 Mindenképpen folyt.köv., amint megvalósulnak a tervek. 😉

Fotók pedig még mindig M&A, azaz mi. 🙂

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon5
  • Lovemeorleaveme

    Sok boldogságot! Nagyon menő lett a szoba, imádom. A dalmatás kép is szuper. A mi fiunk is Borisz lett volna, de végül egy másik név lett a győztes. Imádom ezt a nevet még mindig. Majd remélem lesz nálunk második esély :)

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszi szépen, örülünk, ha tetszik! :) Akkor drukkolunk, hogy ne làny legyen a màsodik esély... ?

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük