Mexikói hangulat 2. rész

Az előző posztban megmutattuk, mi inspirálta az új, színes dizájnt,  most folytatnánk a sztorit. 🙂

Nem volt betervezve nagy átalakítás, csak egy kis színezés, de jó szokásunkhoz híven, nem tudtunk leállni. Akarva akaratlanul is ilyen stílusú kiegészítőkre vadászik ilyenkor az ember lánya. A legszemrevalóbb darab egy horgolt takaró, ami a szomszéd lakásból érkezett. Hédi barátnőnk gyanútlanul átadta a kulcsát, ezúton is köszönet neki érte! 🙂 

A párnák is lomis (használtcikk kereskedés) kincsek. Mindig is rá voltunk állva a hímzettekre, nagyon jól mutatnak, főleg most, hogy  mexikóira lett véve a figura, elengedhetetlen tartozékai ennek a stílusnak. 

 

 

A bögre tecsós extraság, új F&F kollekció, szintén zenész. 🙂

Jöhetnek a képek. Minél színesebb és giccsesebb, annál jobb. 

Hát igen, a szentek. Itt pár dolgot tegyünk is tisztába. 

“A mexikói design három fő dologról ismert: az élénk színeiről, a gazdag formáiról és az eleven – a vallásosságban gyökeredző – hagyományairól. E három fogalom együttese határozza meg az országra jellemző lakberendezési stílust.” 

fotó: pinterest

fotó: pinterest

fotó: pinterest

fotó: pinterest

 “A katolikus vallás hagyományain alapul egy különleges kultusz, a “Dia de los Muertos” , mely európai szemnek talán kissé morbid módon alkalmazza a halált mint díszítőelemet.”

Itthon minden stílus magyarosítva van, ez borzasztóan rossz dolog. Kicsit elveszünk belőle, kicsit hozzáadunk és a végeredmény csak nagyítóval megnézve tartalmazza az adott stílusjegy egy picinyke morzsáját. Évekig tartotta magát a magyar mediterrán, amit a magyar skandináv  ütött ki a nyeregből. Mindkét vonal színvonal alatti, unalmas és kommesz. Nem erre vágyunk, úgyhogy ragaszkodunk ennek a szuper színes stílusnak a főbb jellemvonásaihoz. A  szentek kötelezőek. Megértjük, hogy vannak, akik ezt már soknak találják, de ettől mi még szenteskedhetünk, nekünk nem sok, nem mellesleg nagyon sok követőnknek bejön. Mindenkinek egyszerre nem lehet megfelelni, soha nem is akartunk. A visszafogott stílus is kap épp elég kritikát.  Évekig tartott mire az emberek nagyjából elfogadták, hogy fehér lakásban is élhetnek emberek.  🙂  Ma ez, holnap más fogja megfeküdni a fanyalgók érzékeny gyomrocskáját. 🙂  Nem kell mindig ujjongani, de az azonnali elutasítás sem jó megoldás, hiszen minden stílusban van visszafogottabb, tetszetős elem, ami bárki otthonába beilleszthető. A lakberendezés bizony erről szól, a folyamatos inspiráció gyűjtésről és az csak úgy megy, ha nyitottak vagyunk! 

 Most pedig lássuk, mit is alkottunk az elmúlt napokban: DPD jóvoltából mindjárt szentségtöréssel kezdődött…

 

 

 

Aztán érkezett egy csomó gyönyörűség az új tettes társtól, aki elindította a lavinát, ezer köszönet érte! Ha extra dolgokra vadásztok, ha szeretnétek valami újat, frisset, vagy ha csak simán rossz napotok van és szeretnétek felvidulni, irány Ircsi Sufni oldala! Nem viccelünk, próbáljátok ki! 🙂 Ez a fekete angyal (igen-igen: ANGYAL) meglepetésként érkezett, amivel mérhetetlen örömet okozott. 🙂 Köszönjük szépen, Zsuzsi, most már nem szabadulsz tőlünk, ezennel felvettünk a kedvenceink (szűkös) táborába. 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A horgolt zászlófüzér is Ircsi Sufnitól érkezett. A lámpa annyira fekete volt, ezzel teljesen hangulatba hoztuk. Nem ez lesz a végleges helye, de most ide kívánkozott. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár dolog hiányzik. Virágokat szeretnénk még, sok virágot, élőt és pár papírvirág fűzért és, hogy meddig lesz ez a színes, vidám, mexikói hangulat? Fogalmunk sincs, valószínű addig, amíg meg nem látunk valami mást, mert nyitottak vagyunk mindenre… 😉 

Fotó: M&A dekor

Kövess minket:

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük