Mexikói hangulat

Pár napja hívtuk fel a figyelmeteket Ircsi Sufnira, akit az instán fedeztünk fel. Eszméletlen szuper dolgokat csinál, naná, hogy egyből ugrottunk rá.  Ancsa legújabb kedvencei: 

Merci pedig kinézte magának ezt a kis mexikói hangulatú fűzért és ez be is indította a fantáziáját…

 Mexikói hangulat kell, Hogy az milyen? Ilyen:

fotó: Pinterest

fotó: Pinterest

fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

Nagyon jó, de Merci otthona nagyon más, minden natúr, a színek mellőzve lettek. Mit lehet tenni, ha egy kiegészítő- amiért nem mellesleg teljesen odavagyunk  nem igazán illik az enteriőrbe? Át kell variálni pár dolgot, hogy az új drágaság  beilleszthető legyen . Ez esetben ez nem  is olyan nagy feladat. Pár színes cucc, egy kis pingálás,  Frida kép   és már meg is van a csikánó hangulat.

 

 

 

 

 

 

Csakis meglévő dolgokkal dekoráltunk. Biztos sokat lehetne még hozzáadni, de ahhoz  vásárolni kellene pár új kiegészítőt, azt pedig nem szeretnénk. Megmutatjuk, milyen kevés dolog kell egy új/ más hangulathoz. Nem olyan nagy ördögőség ez. Persze nem lesz  olyan, mint egy  igazi mexikói otthon, de nem is ez a cél, csak egy kicsit akarunk elcsípni  a hangulatból, hogy érezzük az ízét 🙂 

A mexikói  😀 

 

Soha nem szoktunk direkt őszi dekorációt készíteni, a Hallowen is hidegen hagy, most mégis foglalkozunk a témával. Hát igen, mit tagadás, beleszerettünk egy kézműves koponyafüzérbe és beindult a gépezet.  Kicsit  tájékozódtunk, hogy is zajlik ott a megemlékezés.  A mexikóiak hetekkel a halottak napja előtt már lázasan készülődnek az ünnepre. Érdekes, de a koponya   a hálált és az újjászületést is szimbolizálja, ezért egész más jelentéssel bír, mint nálunk.

fotó: Pinterest

A halált az élet részének tekintik, ezért nem szomorkodnak, helyette csapnak egy jó kis bulit. A halottaknak oltárokat emelnek és különböző felajánlásokkal kedveskednek nekik. Az oltárok kihagyhatatlan elemei a halálfej alakú cukorkák és csokoládék, ezekkel az édességekkel ábrázolják, hogy az elmúlás lehet édes is. A feszta október 31-én kezdődik és november másodikáig tart. A három napos ünneplésnek is oka van. Az első napon a gyermek szellemeket  idézik meg, a második napon a felnőtt halottak szellemeit és végül, a  harmadik napon díszítik a sírokat. Felkészítik  a halottak visszatérésére,  fő cél, hogy otthonossá tegyék nekik . Elkészítik az elhunytak kedvenc ételeit és italait, és ezekkel felpakolva indul a család néhai szeretteik sírjait, hogy ott – az elhunyttal „közösen” – fogyasszák el az ünnepi fogásokat.

Mivel mi nem vagyunk gasztroblog, csak a hangulatra gyúrunk. Megpróbálunk becsempészni a fesztából egy kis szeletet 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A koponyafűzért még nem hozta meg a postás, de a terepet előkészítettük neki. 🙂 Ezzel az őszi dekor és a Halloween letudva.  Igen, tudjuk, hogy ez nem a megszokott dekoráció ilyenkor, de pont ez a lényeg! Engedjétek szárnyalni a fantáziátokat, alkossatok, legyetek eredetiek és élvezzétek a munkátok gyümölcsét, ahogy mi tesszük most épp 😉

Amigo, hol van már az a tequila? 😀 

 

 

Kövess minket: