Ciki vagy menő a porcelánfigura, azaz a nipp?

Igen, azokról a kis porcelán dísztárgyakról beszélünk, amik régen a szekrénysoron hímzett és/vagy horgolt terítőn sorakoztak és igen, ezek azok, amiket a legtöbben be nem tennének a lakásukba, de szép számmal akad olyan is, aki előszeretettel gyűjti még ma is. Épp ezért mindenki döntse el maga, ciki, vagy menő, ami biztos, nálunk régi mánia, mindig volt és nagyon úgy néz ki, mindig is lesz, de persze nem akármilyen figurák, mert a nippek tábora elég népes, vannak kedvenceink. 

Fentiekből, meg a facebookra kitett fotóinkból kiderült melyik táborhoz tartozunk, a kérdést csak azért tettük fel, mert olvastunk egy bejegyzést valahol, amiben azt ecsetelte a szerző, milyen ciki és giccses a nipp, de ha ez nem lenne elég, még gond is van vele, kell ugyanis egy vitrin, hogy ne porosodjon és még össze is törhet. 🙂 Van egy jó hírünk, eme számunkra értékes csecsebecsének, legyen az antik, retro, vagy modern egyáltalán nem kell vitrin és por is csak annyi lepi el, ami ellep minden más tárgyat a lakásban. Azzal egyetértünk, hogy törékeny, mint ahogy a poharaink is, mégsem műanyag van napi használatban. A poszt egy kérdéssel zárult: “Eleve milyen lakásban van arra esély, hogy a porcelántárgyak jól nézzenek ki?”

Mutatjuk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem is olyan rossz, ugye ?  Minden attól függően lesz mutatós vagy épp az ellenkezője, hogy milyen környezetbe kerül. Ügyesen kell tálalni és a giccsből dekoratív lakáskiegészítő is lehet.

Fotó: M&A dekor

Kövess minket:
  • sada hiroko

    A sikomozó lányok nálunk is jelen vannak a polcon :) Vannak papagájok, nőalak, kisfiú, kócsag, elefánt, és tényleg környezete válogatja, hogy "mi lesz belőlük" Egymás mellé zsúfolva a vitrinben-giccsgyűjtemény, jó érzékkel elhelyezve az enteriőrben- igazi klassz dekoráció. Nálunk is drága anyukám szobájában vannak, sajnos Ő már nincs velünk, de nem volt szívem elpakolni a kis figurákat és egyik-másik tetszik is, úgyhogy biztosan helyet kapnak majd nálam is a felújított szobákban.

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Örülünk, hogy így gondolod, reméljük sokakat ösztönzünk majd arra, hogy ne szàmoljàk fel maradéktalanul a csalàdi porcelàngyűjteményeket. :)

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük