Régi otthon, új lakás (ok)

Régi otthon, pontosabban az az otthon, amiben Merci felcseperedett. Korábban már írtnk róla, hogy 2 éve 2 részre lett osztva, majd az egyik, 32 négyzetméteres feléből készült el a jelenleg is üzemelő Stúdió Apartman.

A lakás másik, 48 m2-es fele évekig lakatlan volt, csak pár bútor emlékeztetett a szebb időkre, de most ennek is elérkezett az ideje, ebből készítjük el a hármas számú apartmant.

Itt már raktárként üzemelt

A kristálycsillár elég nagy kontraszt, de a mi raktárunkhoz abszolút illik 😀

A “csavargyár” kiköltözése után ( majdnem) üres volt 😀

Itt a nappali, hall és az abból nyíló tároló, fürdőszoba + a külön wc làtható. Eszméletlen rossz beosztás, A hall szépen hangzik, de nevezzük nevén a gyereket: ez csak egy használhatatlan sötét folyosó volt, amiből kis kupucnik nyíltak. Igen, ez a lakás is elszenvedte a (cocializmusban kitermelt) tervező kontár módra történő ámokfutását. A nyúlfarknyi fürdő mellé került a félnyúlfarknyi tároló, aminek befelé nyílt az ajtaja, ezzel megoldva azt a csekély problémát, hogy bosszankodjunk azon milyen kicsi, ugyanis, ha benyitottunk, nem tudtunk bemenni. Mellette volt egy wc, ami akkora volt, hogy egy kád is befért volna.

Szerencsére a nappali rendben volt, “csak” tégláig kellett pucolni, ami pár hónapja meg is történt, most már az építkezős résznél tartunk.

Az ajtót befalaztuk mikor az első lakást leválasztottuk.

A régi fürdőszoba helyén konyha lesz.

A fürdő lefalazva

A sötét hall most egy világosabb előtér,konyha,étkező.

A fürdőnél a lényeg az volt, hogy legyen kényelmes. Ez a 4. projekt, a spórolás ilyenkor már igencsak átformálja az igényeket.

A zuhanyfüggöny itt a mosó- és a szárítógépet takarja átmenetileg, amíg el nem készül a szekrény.

A lakás rövidtávú kiadásra lett tervezve, ehhez igazodik a konyha. Már van tapasztalat, hogy mire van és mire nincs szükség, ezért döntöttünk úgy, hogy a beépíthető főzőlap helyett egy kétlapos mobil változatot részesítünk előnyben. A vendégek 70 százaléka egyáltalán nem főz, viszont a sütő fontos, a mirelit pizza igen gyakori vacsora. A 90 centis sarokszekrény nagyon praktikus, hihetetlen mennyiségű cuccot képes benyelni, apróságoknak pedig marad még 2 fiókos szekrény. Poharak, bögrék, kisebb tálak elférnek a 16 centi mély polcon, ami végigfut a fali panel teljes részén. A konyhatervezés megvolt pikk-pakkra, lemértük, kiszámoltuk, megrendeltük. Látva az összeállított végeredményt, teljesen meg vagyunk elégedve. Itt meg kell jegyezni, hogy az érdem nem miénk, megtervezni egy dolog, hamar ment, sima ügy, a kényes rész az összeszerelés. A pöpec végeredmény a mi ügyes kezű, hihetetlen precíz asztalos mester jó barátunknak köszönhető. Köszi Gyuszika! 🙂

Gyakoriak a családos vendégek, maximum 6 fő kényelmes elhelyezését kellett megoldani a szobában úgy, hogy ne legyen tömegszálló hatás. A magas támlájú franciaágyakat térbe állítottunk, eléjük fotelágyakat tettünk, így 2 részre tudtuk osztani a nappalit. Lehetett volna galéria, de azt már első körben kizártuk. A kihúzható kanapé sem opció, sok vele a macera és a vendégek sem szeretik.

Kicsit megpihenünk a nagy munka után és folytatjuk a következő lakással. Itt is lesz feladat bőven 🙂

Fotó: M&A dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon16

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük