Elkészült egy újabb “mi is beköltöznénk” projekt

Február végén ugrottak neki a mesterek ennek a Budapest Kolosy terének közelében talàlható, 27 négyzetméternyi borzasztóan lelakott, de a franciaerkélynek és kilátásnak köszönönhetően még lepukkant állapotában is hangulatos kéglinek, hogy egy hosszútávú kiadásra alkalmas, összkomfortos otthon legyen belőle. Természetesen ez esetben is az volt a fő irányvonal, hogy olyan legyen, amibe magunk is szívesen beköltöznénk.

De persze mutatjuk, honnan indultunk:

Falakat szerencsére nem kellett bontani, csak a szoba ajtaja tokostul és a felette lévő fal lett kikapva, hogy egy térbe kerüljön a konyhának használt folyosóval, hogy aztán ez az L alakú fal legyen a lakás lelke.

Elkezdtük keresni, kivel tudnánk ezt jó minőségben, számunkra megfizethető áron megvalósítani. A felújítást felügyelő generál kivitelező (merthogy itt egy ilyet is igénybe kellett vennünk, hogy egyáltalán mesterekhez jussunk) asztalosa elküldött bennünket egy szerinte tuti lapszabászatba. Végül férj jutott csak el és szólt, hogy onnan mi nem akarunk semmilyen lapot vásárolni, úgyhogy ezt a vonalat akkor dobtuk is. Felkerestünk egy konyhastúdiót, ahol tényleg nagyon profi volt minden, de a gépek nélkül 3 milliós árajánlatot nem tartottuk reálisnak egy ekkora lakás esetében, meg úgy általában sem, így azonnal vettük az irányt a jól bevállt svéd áruház felé, aminek csak annyi lett a hátránya, hogy a felsőszekrényekre most nem találtunk nekünk is megfelelő megoldást, így azok helyett egyelőre polcokat szereltünk fel.

Az IKEA konyhái nekünk teljes mértékben beváltak, az összes eddigi lakásunkban az van és most, hogy az egészet (gépek is) az áruházból szereztük be, a szakemberük szerelte össze, aki teljesen profin összerakta pár óra alatt. Így a tervezéssel, házozszállítással, összeszereléssel cakompakk került 756 ezer forintba + a gépek, esetünkben ez (mosogatógép, páraelszívó, kombinált sütő, főzőlap, beépíthető hűtő) 590 ezer forintot tett ki.

Szerintünk teljesen elegendő ennyi tároló az egy fős mini lakás konyhájába, de ha mégsem, felsőszekrényekkel később még mindig bővíthető.

A nagyon pici fürdő/wc-t úgy kellett átalakítani, hogy egy mosógép is beférjen, de emellett kényelmes maradjon a kádat leváltó zuhanykabin. Amúgy egy teljesen letisztult, modern külsőt szántunk neki és így is lett. Az már csak részletkérdés, hogy jobban mutatott volna, ha a kabin kerete is fekete, a mosdó alatti szekrény szebb fa lapokból készül és a kerek tükör feletti mennyezetbe köti be a villanyszerelő a lámpát, ami aztán szépen belóg, de ezek elúsztak a sok-sok cseppből összegyűlt bakitengeren és nem rontanak azon a tényen, hogy jó érzés bemenni a fürdőbe.

A burkolatokatok terén nem volt nagy agyalás, elmentünk egy számunkra szimpatikus burkolatboltba, kiválasztottunk egy szép fehéret a falra és mivel már rég ki szerettük volna próbálni (és a kis felület miatt nem dobta meg drasztikusan a költségeket) márvány hatásút a padlóra. Szerencsére fehér lamináltjuk, ami a lakás többi részének padlóját burkolja is volt készleten, így azt is meg tudtuk egyben rendelni.

Ami viszont teljesen a tervek szerint alakult az a régóta vágyott fotótapéta, amit az theanthropologie.com oldalról rendeltünk. Nem volt rövid és könnyű útja az USA-ból, meg is sérült egy kicsit, aztán ment a remegés a felrakása miatt (szegény mestert is leizzasztottuk vele), de végül csodás lett. Egy nagyon nagy baja van, hogy nem mi fogjuk nézegetni nap, mint nap a jövőben. 😀

Aztán megérkeztek hozzá Lightingale Lamps Rita csodás, egyedi méretben készült csíkos (merthogy most ezekért vagynk teljesen oda) búrái, innen is köszönet neki, hogy villámgyorsan legyártotta őket, amik teljesen feldobták az egészet.

Nagy fejtörést okozott az ágyazható kanapé, illetve maga a kanapé nem, mert pontosan tudtuk, hogy olyan kell ide, ami többféleképpen variálható, csak megtalálni volt nehéz. Lehet, hogy egy jó minőségű matraccal felszeret ágy nagyon kényelmes, de az egyetlen szoba háromnegyedét elfoglalná. Szóval végül meglett a majdnem igazi a Feydom Magyarországnál, mert ha még ágyneműt is lehetne tárolni a belsejében, akkor mondhatnánk maximális tökéletesnek, illetve van egy elemük hozzá erre a célra, azt még lehet, hogy hozzácsapjuk.

Sokat dobott volna még a lakàson a konyhàval szemközti falra tervezett egészfalas tükör, de közben kiderült, hogy pàr lapos cipősszekrény is bőven odafér még, nem szűkíti le a folyosót, így inkàbb abból tettünk fel pàrat és dobtuk a csodàs làtvànyelemet, kárpótlásul lett egy újabb tároló.

A kanapéval szemközti falra is tehettünk volna még magasszekrényeket, vagy fiókokkal megtűzdelt polcrendszert, de egyrészt szerettük volna, ha szellős marad a lakás, másrészt a majdani lakóknak is kellett hagyni egy falat, hogy azt a saját ízlésük szerint rendezhessék be. Csak 2 db átalakított (könnyen elszállítható ha mégsem kérik) IVAR szekrényt tettünk oda, hogy mégiscsak berendezett legyen.

Mint mindig, most is az volt a cél, hogy a végeredmény olyan legyen, amibe magunk is szívesen beköltöznénk, szerencsére teljesült, sokáig azért nem lett meghirdetve, mert férj oda tette át az otthoni munkahelyét és jól érezte magát benne. De szerencsére nem csak nekünk tetszik, mert rövid időn belül új lakója lett, aki már birtokba is vette és januárban egy magazinban is megjelenik, kiadás előtt egy nappal a fotózás is megtörtént. 🙂

Fotók: Merci-Ancsa dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon77
  • N

    Hát lányok! Minden elismerésem ismét!!! 👏 Szenzációsak vagytok!😁 Ide én is bármikor beköltöznék! Ez az L-alakú konyha iszonyat jó! Eszembe nem jutott volna! Nekem szerelem első látásra 😍 nagyon tetszik az ötlet! Annyira merciésancsás! Csak így tovább hajrá! 😉

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszönjük szépen, ez kedves! Nagy boldogsàg a soraidat olvasni! 😊🤗

  • Veronika

    Húúúúúú! Ez igazán fantasztikus lett!!! Le a kalappal!!! A konyha, a fürdő, minden, egyszerűen csodálatos! :)

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Ó, köszi szépen! Örülünk, hogy ennyire tetszik! 😊🤗

  • Edina

    Régóta követem a tevékenységeteket. Mindig lenyűgöz a végeredmény ,hogy mit tudtok varázsolni bármibe is fogtok. Na és a dekorációk és kiegészítők!!! Nagyon szeretem a legapróbb részletekig. Nekem igazi lelki töltekezés és persze inspiráció. : )

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszönjük szépen Edina a kedves szavakat. 🤗 Örülünk, hogy tetszik, amit csinàlunk, annak meg plàne, ha még inspiràló is. 😊🤗

  • M

    Nagyon szuper lett ismét a felújítás, nem csodálom, hogy vonakodtatok kiadni! A konyha kialakítása nagy ötlet, a szűk lyukból egy világos, használható, modern tér lett. A mostanában látott béna téralakítású új lakások után nagyon üdítő ilyen kreatív, jól használható megoldásokat látni :)) A konyha szőnyegének lelőhelyét megkérdezhetem?

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszönjük szépen, jól esik ezt olvasni! 😊 Bàr szerintünk adta magàt, hogy a nagyobb helykihasznàlàsnak ez az egyetlen lehetősége, mindenkinek eszébe jutott volna. 😊 A szőnyeget az IkEA-ban talàlod, a keleti kézi szövésűek között. 😊

  • Pella

    Igazán klassz lett, üdítő lehet ide hazatérni. A hűtőszekrény egy különlegesen halk darab? Mert nagyon közel van az ágyhoz. Nem zavarja a pihenést?

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Szia! Köszönjük szépen, reméljük valóban így van, hisz az volt a cél, hogy jól érezze magàt a lakója. Napközben nem volt hangja a hűtőnek és eddig nincs rà panasz. Mondjuk ha hangos, akkor egy ekkora lakásban mindegy hova tesszük, ugyanolyan zavaró. 😊

  • Réka

    Sziasztok! Gratulálok nagyon szép lett! A fürdőszobában az ikeás körtükör fölé milyen fényt raktatok?

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük