Retró irodaház újragondolva

Nem, nem vagyunk lakberendezők, úgyhogy ilyen jellegű munkát nem vállalunk! Ezt a tevékenységet csak a saját örömünkre végezzük.

Igen, ezt szajkózzuk folyton, de az igazság az, hogy mindig dolgozunk valamin. Ahogy befejezzük a szívességből elvállalt baráti, vagy családi, illetve kiadásra szánt lakásokat, becsusszanó éttermet, boltot, egy-egy szobát, vagy a régi otthonaink frissítését, vagy teljes átalakítását, már kezdhetjük a munkát pl. a most soron lévő lepukkant irodaházban. A projektek között pihenésképp összedobtunk egy gyerekszobát, festegettünk kicsit a saját otthonainkban, amiket amúgy is folyton átalakítunk, de ezzel most eleget tettünk a Poli-Farbe felkérésének is. Az IKEA állandó együttműködő partnerünk, ezért a vállalt feladatokat igyekszünk maximálisan teljesíteni. Közben blogolunk is rendszeresn, mert mindig van mit és mert szerencsére közel 40 000 ember kíváncsi rá. Ha ez nem lenne elég, bevállaltuk a frissen elkészült “munkáink” fotózását a Lakáskultúra magazinnak és fotózgattunk a Blikk Nők Otthon & Kert magazinnak is, ami nemcsak móka és kacagás. Sokan nem gondolnák, de ez bizony kemény meló. Előtte pár nappal már gőzerővel dekorálunk, de ezzel nincs vége, mert a fotózás is aktív munka. Ez különben nem idegen számunkra, folyamatosan felbukkanunk itthon és a legnagyobb örömünkre újabban már külföldön is. Volt külön rovatunk és egyéb magazinfelkéréseket is örömmel bevállalunk. Az IKEA Family magazin mellett, 2 német és egy norvég lap találta érdemesnek az otthonaink publikálását. Szóval, igen sűrű volt ez az utóbbi pár hónap is, persze ez nem panasz, mert nem győzzük szajkózni: “ezt a tevékenységet kizárólag a saját örömünkre végezzük!” 😀 😀 Érdekes, de mégis gyakran megkérdezik tőlünk, hogy “és nem unatkoztok?”. Ilyenkor csak nézünk bután… 😉

Akkor most rátérünk az irodaházra, ami egyébként a Takarékszövetkezetnek adott otthont és sok-sok évvel ezelőtt készült. Az új tulajdonos ebben az állapotában nem tudott beköltözni, sürgősen segítségre volt szüksége. Első körben nem vállaltuk el, sok volt az egyéb dolog, de mikor újra szóba került a “felújítás” és ismét egy kedves ismerősről volt szó, nem tudtunk nemet mondani. Nagy kihívás egy ilyen megbízás. Egy kopadék, lepukkant irodából rombolás és átépítés nélkül valami klasszat alkotni úgy, hogy még a dekorációra sem nagyon tudunk támaszkodni, pedig az a mi legerősebb fegyverünk. Tudunk sz@rból várat építeni extra dekorral, de a “mankónk ” itt abszolút dugába dőlt. Falfestés, egy kis burkolatcsere, ami csak a lépcsőt és a tárgyaló, recepció alatti pár négyzetmétert érinti. Villanyszerelés, kisebb kőműves meló, javítás és egyéb apróságok. Falbontás nulla, egyéb bontás/építés nulla. Az épület 3 szintes. Földszinten a recepció, ügyfélfogadó, konyha. A legfelső szintre most nem volt szükség, úgyhogy azzal nem foglalkoztunk. Az első emeleten 5 iroda, borzalmas állapotban. Sajnos előtte fotó nincs. Olyan csúfosan néztek ki, hogy egyszerűen nem éreztünk késztetést, hogy lefotózzuk. Az üres kockákban “szép” cseresznye színre pácolt ablakokon kapaszkodott pár megviselt, csapzott állapotú, de már eredetileg is ronda szalagfüggöny. Na ez a kombináció azonnal mattot adott az esztétikának. 😀 😀 😀

A radiátor kaki barnáról feketére változott, a kommersz szalagfüggönyt lecseréltük egy minőségi, kellemes árnyalatú (antik ezüst színű) függönyre, ami köszönőviszonyban sincs kommersz elődjével. Sajnos a kép nem nagyon adja vissza ,de ígérjük, a következő posztra rendesen befotózzuk.

A megbízó szerette volna rövid idő alatt formába hozni az objektumot. Kérésének eleget téve, egy kellemes, üzleti hangulatú irodaházat próbáltunk varázsolni ebből a roncshalmazból. Kulcsszavak : gyors, szerény költségvetés. Szokásunk szerint, ami menthető volt mentettük, így megúsztuk a rombolást. Semmi flanc, semmi cicoma. Modern, letisztult környezet, ahol jól érzik magukat az ott dolgozók és az ügyfelek egyaránt.

Pár hónapja megnyitott a JYSK Szigetváron, úgyhogy egyértelmű volt, hogy a bútorokat onnan szerezzük be. A retró hangulatú kanapé pont passzolt és az ára is igen kedvező.

Az antik ezüst árnyékoló lamellák is hozzásegítettek a modern hangulathoz, a fehér szalagfüggöny volt az első, amit kidobattunk.

A ronda barna, amúgy gyönyörű retró radiátorokat feketére festettük.

Még nem 100 %-os, de már vállalható. Ha teljesen elkészül mutatjuk a végeredményt.

Folyt. köv.!

Fotó: M&A dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon2

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük