Van, amikor nem úgy jön ki a lépés, ahogy tervezted…

Egy csecsemővel amúgy is nehéz hónapokkal előre tervezni, mindenesetre legalább az ünnepekre hangolódás szuperül sikerült és annak is örülni kell. Szóval az albérletben indult, mert magát a karácsonyt is – családi megegyezéssel – ott akartuk tölteni, nehézkes egy 10 hónapossal körbejárni a falmíliát, úgy dötöttünk, inkább többször megyünk haza tavasszal és nyáron.

Sok díszítést nem kellett, a háló nemrég full színes lett, a nappaliba és az étkezőbe nem akartam színes kiegészítőket.

A három év alatt felhalmozódott natúr gyertyatartókból és egyéb apróságokból állt össze az adventre szánt koszorúféleség. Mindenesetre ha visszaérünk a jeles napra, kiegészült volna élő fenyővel is.

Szóval ez várt volna az első gyertya meggyújtásakor, ami végül otthon történt meg, mert haza kellett ugranunk elintézni pár dolgot, aztán egy vírus ledöntötte apát, majd a gyereket is, a visszautazás megcsúszott kissé.

Otthon újra kellett építni a hangulatot. Sikerült kijutnom a Kiskert piacra így onnan lett élő- az IKEA-ból meg műkoszorú (az élőnek szuper illata volt 2 napig, amíg élt, a mű pedig még mindig virul). Igaz, mindegyik a falon landolt, de ez a gyertya meggyújtását kicsit sem gátolta.

A nagy tervben szerepelt mézeskalács és pavlova torta sütés, na ez úgy alakult, hogy Juditu sütött kalácsot és volt olyan kedves, hogy hozott is nekünk belőle, a szomszéd kávézóban meg vettünk két hatalmas habcsókot, amik kiváltották a tortát. Utóbbiak kinézetre kicsit sem hasonlítanak, de pont olyan gejl mindkettő. 😀

Ennyinél meg is állt volna a díszítés, de elkezdett esni a hó, így az ablakokat is kezelésbe kellett venni és nappaliba is bekúszott pár dísz, de tényleg csak minimális mennyiségben.

ééés ha már úgy alakult, hogy otthon ragadtunk az előszoba tuningolására, fotózására is jutott egy kis idő, ugyanis elkészült a csodás mérőóratakaró szekrény. A fogas is meglett, már csak egy szuper tükör kell és az oda tervezett lámpabúra.

A polcra csak az IKEA mókusos égősor került, meg a nem a gyereknek vett gyerekjátékok. Na jó, a plüssmaci az övé! 😀

Végül 23-án este repültünk vissza, így 24-én a hűtőben lapuló 2 virslivel kellett beérjem ebédre és bár nem akartunk fát venni, menet közben elcsábultunk azzal, hogy ha már így alakult, legalább az legyen. Végül az árusok tettek pontot az i-re, már rég elpakolták a portékát, mire odaértünk. Így hangulatügyileg maradt a távozás előtti készlet és amit otthonról hoztunk. 🙂

Ja, összedobtam gyorsan egy adag mézest is. Az összedobásnak meg is lett az eredménye, mert egy csapat zombi jött ki a sütőből, de a süti illat megvolt. 😀

Persze végül a vacsora, a szenteste és a karácsony is jól sikerült. Egy hét után újra együtt volt a kis családunk és hát ezzel a két fogú vidámgombóccal, aki épp nem a fa, hanem a függöny alatt lapult, csak boldog lehet. 😀

Reméljük mindenkinél jól alakult az ünnep! 🙂

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon116

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük