Söderhamn kanapé

Ancsánál már megtörtént a kanapécsere és mivel a SÖDERHAMN nála már kipróbálódott, biztosan állítjuk, hogy jó választás lesz Mercinél is.

Azt is biztosan állíthatjuk, ha kanapé, akkor részünkről IKEA, mivel ragaszkodunk a cserélhető huzathoz és a variálhatósághoz. Gyerek és állatok mellé ennél jobbat nem találtak ki, így nincs az a folt, ami kifogna rajtunk. A régi kanapét nagyon szuper volt, de sajnos egy kellemetlen baleset miatt muszáj tőle megválni.  A mosógép elromlott és a hófehér huzatok átmentek rozsdafoltosba, a foltok ugyan kijöttek, de nagyon kemény erőpróbán kellett átesniük.  2 napig áztak a tömény hipóban és nem az anyagkímélő Cloroxban, hanem a 70 forintos, nagymamánk is ezt használta 5 pontos szív- illetve textilrepesztő változatban.  Az áztatás után jött a 60 fokos mosás, aztán újra kaptak egy kis hipófürdőt.  Hihetetlen, de az anyag kibírta. Ez pár éve éve történt és bármilyen erős is a huzat, itt-ott azóta megadta magát, még nem látszik, de félő, hogy a használat során tovább romlik az állapota.

Milyen legyen az új kanapé? A legfontosabb dolog: nem kell vastag karfa. Nem szerettük, hogy mosás után az lett a leghamarabb koszos. Gyerek mindig ott tapicskolt a csokis kezével és a macskák is előszeretettel feküdtek rajta, nem beszélve arról az apró kellemetlenségről, hogy körömélesítésre is alkalmas volt.  A párnák mosása nem okozott gondot, de a karfa huzata csak csavarozással szedhető le. Gyorsan megy, csak nekifogni nehéz, egyszerűbb volt letakarni, ha baleset történt. A SÖDERHMAN erre a problémára is tökéletes választás, a karfa nagyon vékony, illetve a kanapé karfa nélkül is remekül mutat.

 

 

fotó: Pinterest

Ez a fekvőfoteles változat, de Merci már a jövőre tervez, ha minden jól megy az új nappali a régi otthonban közel 60 nm lesz, oda bőven elfér majd a nagyobb hencsergő, amit később kedve szerint bővíthet is. A 4 személyes sarokkanapé kezdésnek jó lesz.

fotó: Ikea

 

Egyelőre a 20 négyzetméteres térben lesz, kicsit félő, hogy uralni fogja a teret, de bízunk benne, hogy nem lesz tetrisz hatás. Tudjátok, mikor lépni nem lehet, mert mindenhol bútor van. Az egyik könyvespolc áldozatul esik és a kisebb VITTSJÖ is távozni kényszerül, nem szeretnénk erősíteni a “ezt nem ide terveztem de most ez van” megoldást.  Igaz, hogy méretét tekintve ez az egyik legnagyobb kanapé (az ülésmélység 99 centiméter a Karlstad 10 centivel beljebb volt), de látványban mégis szellősebb, légiesebb a SHÖDERHAMN. Az ülőpárnák vékonyak, ennek ellenére meglepően  kényelmes, erről az alján lévő elasztikus szövet és az üléspárnákban lévő, nagy rugalmasságú habszivacs gondoskodik.

Pénteken gyorsan szét lett kapva a régi kanapé, ami elemeire bontva szépen be lett téve a raktárba. Mire a család hazatért már csak pár darab párna árválkodott a nappaliban.

Nem szeretik a rumlit és a bútorcserével járó macerát, ezeket a dolgokat mindig mi intézzük, amikor egyedül vagyunk. Azt ugye nem kell mondani, hogy a férj nem vette észre, hogy péntek reggelre eltűnt a fekvőfotel, azt ugyanis már kora reggel száműzve lett, így mire felébredtek már sehol nem volt.

Neki abszolút nem tűnt fel, hogy kicsit szellősebb lett a szoba. Ha nem Ő hozná el az új kanapét, észre sem venné a cserét, ez nálunk teljesen normális. 🙂

Mivel a régi kanapé pillanatok alatt szét lett kapva és el lett tüntetve, a másik összerakása sem okozott gondot. Ez is az IKEA mellett szól, még olyan antibarkács, topakezű nők is elbírnak a bútor szét- és összerakásával, mint mi. Szétszedve az elemek olyan könnyűek, hogy garantált az izzadásmentes cipekedés.

Kezdeti nehézségek 🙂

 

 

Muszáj megemlítenünk, hogy a ez  a típusú kanapé most épp akciós, ez a 4 személyes sarokelemes darab most 314 900 forint helyett 294 900 forintos árban fut. Ezt is hozzácsaphatjuk a mi szól mellette listához.

Az ülőpárnák nem csúsznak el, cipzárral a vázhuzathoz vannak rögzítve, ennek köszönhetően mindig rendezett a tér és nem kell óránként igazítani a párnákat.

Ez hihetetlen kényelmes megoldás, lehet akár bírkómeccs  is a kanapén, minden marad a helyén.

 

A háttámlákat 4 csavar rögzíti, nem nagy macera a le- és felszerelése, így használható fekvőfoteles változatban és sarokkanapéként is. Mindkettő verzió kipróbáltatott, most a fekvőfoteles változat maradt.  Mint már írtuk, a régi-új lakásban nagyon nagy lesz a tér,  a kanapé bővítése abszolút indokolt, ezért már most be lett szerezve a lábtartó is.

fotó: Ikea

 

Naná, hogy a próba nem maradt el, de aztán szépen visszacsomagoltuk a dobozába,  ő a raktárban fogja várni a költözést.

Van 2 plusz karfánk és egy háttámlánk, hogy hova és hogyan lesz téve azt még nem döntöttük el, de nem is kell ezen még agyalni, úgyis a szoba adottságaihoz fogjuk igazítani az elrendezést.

fotó: Pinterest

Söderhamn sorozat azért szuper, mert az  egyes elemeket igény szerint teheted ide-oda, önállóan vagy egymással kombinálva is használhatók, csak a fantáziád és a szobád mérete szabhat határt. A karfák  használata is egyéni ízléshez igazítható, sőt arra sincs kőbe vésett szabály, hogy mennyi párnát teszel  rá,  mi például a kisebb párnákat nem használjuk, nem azért, mert nem tetszik, az ok csak annyi, hogy  a saját kedvencekkel már sok lenne.

Persze nemcsak kanapét vettünk az Ikeában, a téli dekoráció legmutatósabb darabjai is nálunk landoltak, de erről a következő posztban mesélünk.

 

A bejegyzést az Ikea támogatta, köszönet érte.

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon751
  • Trixa

    Sziasztok! Nagyon jól mutat ,és nem nyomja össze a szobát ! Tudom a lényeg a lakberendezésen van ,de én azt imádom a legjobban ,amikor cicu is a képen van :)) Jó lett nagyon,megint csak eltaláltátok!

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük