A tetőtéri szoba új élete

Adott ez a tetőtéri szoba, ami jelenlegi állapotában elég komor hangulatot áraszt. Egy kedves barát kérte a segítségünket. Bea  friss, világos  saját kis zugra vágyott, olyanra ahol Ő és az unokák is szívesen időznek. Terveink szerint  többfunkciós tér lesz belőle. Alkalmas lesz vendéghálónak, de a házigazda is visszavonulhat ide lazítani egy finom kávé és egy jó könyv társaságában. Előrebocsájtjuk, hogy itt nem lesz különösebb attrakció, hiszen nem egy tinilánynak tervezünk trendi hencsergőt.

Hogy mivel kezdünk? Egy jó adag fehér festékkel. Nem kis munka, ezért (is) szakira lett bízva a feladat.

Persze a bútorok is száműzve lesznek.

Kell egy jó kanapé, naná, hogy az Ikeában nézelődünk, ugyanis ár-érték arányban verhetetlen. A HLOMSUND, 3 személyes kihúzható kanapéra esett a választás. Szuper a formája és a színe, méretben is megfelelő, az ára is kedvező a maga 139.990,- forintjával, úgyhogy teljesen tökéletes :).

Már az átfestéssel és a kanapéval is sokkal lágyabb, frissebb a szoba, de kell még pár kiegészítő. A HEKTAR fehér állólámpa gondoskodik a hangulatvilágításról, a kanapéra meg érkezik még pár díszpárna, HEDBLOMSTER névre hallat az egyik kedvenc.

A másik pedig a GULLKLOCKA huzat, mert a kellemes sárgájára is nagy szükség van, hogy megfelelő  hangulatba hozzuk a szobát.

Egy kis fekete-fehér, mondjuk szőnyeg formájában. LAPPLJUNG RUTA megteszi, bár a megrendelő eleinte kicsit ódzkodott tőle, de a végeredményt látva teljesen megnyugodott. Ezzel nagyjából meg is van a berendezés, a házigazdának is akad bőven elfekvő szépségei, úgyhogy nincs más hátra, mint előre. Mehet a rendezkedés…de előtte még kicsit kifújjuk magunkat. 😀

A falra a háziasszony számára kedves, Somogyi Győző, grafikus- és festőművész huszár utánnyomatai kerültek.  A háziaknál már függ egy kisebb, eredeti Huszár kép, ebből az apropóból kedveskedtek a barátok ezekkel a másolatokkal.  Még szép, hogy be lettek próbálva a kanapé fölé…

…aztán ott is maradtak. 🙂

 

 

 

Fotó: M&A dekor

 

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon2
  • VKK

    Nálunk is kb ez volt a helyzet... :-) Mi is szakira bíztuk, és a férjem kérésére még az ablakkereteket, a párkányokat és a parkettaszegőket is lefestették. Férjem még a radiátorokat (80-as évek) is festette volna, de sikerült meggyőzni, h csere.

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük