Asztalcsere a teraszon

Nem az első és biztos nem is az utolsó  átrendezős műsor a teraszon (sem). A szuper áprilisi időjárásnak köszönhetően, sokkal korábban indult a terasz szezon, mint általában. A tavalyi berendezést férj kivtelével mindenki szerette, neki nagyon hiányzott egy étkező asztal. Jogosan, mivel a grillezős, iszogatós, eszegetős nyári esték nélkülözhetetlen bútordarabja. A kis dohányzóasztalok ebből a szempontból tényleg elég kényelmetlenek voltak, de amúgy is változott volna a berendezés, merthogy: hol van már a tavalyi hó… 🙂

Első lépésben irány a raktár, ahol van pár elfekvő bútor, így asztal is, ami szuper, de ha már a kényelem a fő szempont, ne  elégedjünk meg félmegoldással. A kopott fa asztal jó, de nem tökéletes, ide  sajnos túl kicsi.

A Panton székeket nem lehet rendesen betolni. Azonnal a tettek mezejére léptünk és körülnéztünk a piacon, mik a lehetőségek. A főszempontok: méret, szín, ár. Legyen tetszetős, jól használható és ha lehet, olcsó.  A Vivrén csemegéztünk, sok ott az akció és mindig van olyan darab, ami nekünk bejön, mint például a függőágy vagy a nappaliban lévő marhabőr szőnyeg, amit már 1 éve folyamatosan használunk. Ez nálunk nagy szó, mert mindent megununk pár hét alatt, mint azt tudjátok. 🙂  60 000 forintért lőttük, jó vásár volt, a minőségét tekintve kifogástalan. Nem hullik és semmi, de semmi nem látszik meg rajta. A Vivre vásárlásokkal kapcsolatban meg kell említenünk azt az előnyt is, hogy megússzuk a szállítással járó macerát, ráadásul ingyér van, ami egy két métert meghaladó bútordarabnál igencsak jól jön.  Ezt itt vidéken nagyra becsüljük, mert hiába szép egy adott bútor, ha pár száz kilométerről kell hazaszállítani. Ez mindig fejtörést okoz, mert igaz, hogy drága, de legalább kényelmetlen . 🙂 Na de visszatérve az asztalhoz, a megfelelő darab gyorsan meglett, 160 centi hosszú, amit igény szerint 240 centire lehet hosszabbítani. A 48 ezer forintos ár is belefér a költségvetésbe, főleg, hogy pár megunt bútort piacra dobtunk és az értük kapott összeg már égeti a zsebünket.

A tölgy asztalhoz fehér székek dukálnak, pontosan 8 darab, de annyi jelenleg nincs. Elhiszitek ezt? Nekünk nincs elég székünk? Mentségünkre legyen mondva, hogy az eladó portékák között volt ülőalkalmatosság  is dögivel és férj is kért pár “hokedlit” az új irodája berendezéséhez.  🙂 Szóval fellépett a székhiány és mivel a teraszra szánjuk, csak teljes műanyag jöhetett szóba, őszintén szólva már unalmas az őszi elpakolás. Az asztalnak jót tesz, ha kint marad a téli hónapokban, csak patinásabb lesz tőle, bár a terasz fedett, ha hófúvás van ez nem igazán számít, ezért a székek mindig be vannak rámolva a faházba.  A full műanyag Panton és a Vaterán talált 60-as évekbeli retró DDR szék bírja a gyűrődést, mindkét fajta megunhatatlan szerelem, így hasonló adottságú darabokra vadásztunk. Hármat sikerült vásárolni, kettő  jött az Ikeából és egy ugyancsak Vivre szerzemény.

Mindkettő teljes tömör műanyag, ez a súlyukból állapítható meg, nem a pille könnyű változatok.  A forma is stimmel, van lekerekített és szögletes fazon, hogy látványosabb legyen az egység.  Az Ikea széket már ismerjük, sárgában már van és nagyon szeretjük, tényleg mindent kibír, a kerek változat pedig mindig is  tetszett, úgyhogy az akciót sikeresnek könyveltük el.

A szék érkezett először. Teljes mértékben elégedettek vagyunk vele, olyan hófehér, hogy a többi szék mellette szinte szürke. A méret és a fazon is bejövős 🙂

A szék sima ügy volt, kicsomagoltuk és már mehetett is a helyére, az asztal összerakása viszont már meghaladja a képességeinket. Káosz, zűrzavar uralkodik a teraszon. Látszólag könnyű, mert miből is áll ez az egyszerű bútordarab? Asztallap és 4 láb, ugye. Igen, de a lábakon nem pár csavar helye látható, itt egy bevágás, ott  egy kiálló bizbasz  és ha ez nem lenne elég, mindenütt lukak vannak. Ez egy kihúzható verzió, ami nekünk már macera. Fontos , hogy mindenki tisztába legyen a képességeivel és korlátaival 🙂

Persze a lapot gyorsan ráhelyeztük a régi asztalra, csak a látvány kedvéért 🙂

Nemsokára érkezik Tibi, aki jó munkásember lévén pikkpakkra megoldja a problémánkat.  A következő részben megmutatjuk a végeredményt.

Fotó: M&A dekor

Kövess minket:
  • Rita

    Sziasztok! Szuper lett a terasz :-) (ismét). Az asztalt a Vivre-ről vettétek? Üdv: Rita

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük