Nippek, szobrok és egyéb csecsebecsék

“Nipp, azaz: kis porcelán dísztárgy, amely ember-vagy állatokat ábrázol, és általában üvegajtós szekrényben tartják, csecsebecse.”

Ezt írja a Wikiszótár, ami stimmel is, mondjuk nálunk  üvegajtós szekrényke (még) nincs,  kütyü viszont annál több, merthogy a készlet folyamatosan bővül. A mai szerzemény egy csodaszép Wallendorf porcelán, amit a maga kategóriájában igen jó áron sikerült levadásznunk.

A nippek újra divatosak, az aukciós oldalak tele vannak velük.  Lehet találni olcsóbb,  jelzés nélküli szépségeket, de a márkás ritkaságok rendesen  be vannak árazva. A jó áras vásárlás türelmet igényel, nem szabad megvenni azonnal a nekünk tetsző darabot, mert mindig van olcsóbb. Van azonban más is, amire figyelni kell, mégpedig, hogy ne essünk túlzásba. Egyszerre ne pakoljuk ki az egész kollekciót, mert akkor tényleg a nagymama csipketerítős vitrinhangulata fog visszaköszönni, ami egyáltalán nem menő.

Sok szép csecsebecsét halmoztunk fel, de nem tesszük vitrinbe az egész készletet.  Ahogy a képeken látjátok, mindig csak pár darabbal dekorálunk, ezért a nippek látványa nem nyomasztó, a hangulat így nem  “nagymamaszagú”. Továbbra is valljuk, hogy  a tálaláson múlik minden, még a leggagyibb cucc is lehet menő, ha jó érzékkel helyezzük el az otthonunkban.

Fotó: M&A dekor

 

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon1

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük