Az örök kedvenc: Ikea

Igen, nincs mit tenni, ha valami újra vágyunk mindig a kedvenc áruházunkban csemegézünk. Ez nem véletlen, ott találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb darabokat, nem mellesleg  ár-érték arányban az Ikea verhetetlen. Az, hogy néhányan fanyalogva tucatbútorként jellemzik a kínálatot bennünket nem tántorít el, sőt! 😉 Ahogy Merci anyukája mondta mindig: ” Nem létezik  kommersz bútor, csak kommersz ember”, mert igenis mindenből lehet extrát varázsolni, hozzáadva az alaphoz egy kis pluszt. Persze ez nem olyan könnyű, mint amilyen könnyűnek látszik, de meglehet birkózni a feladattal. Már megint egy “Ikea katalógus” lakás, olvassuk néha bloggerektől, mi meg azt mondjuk, hogy sokan megnyalnák a 10 ujjukat, ha összetudnák hozni az “Ikea katalóguslakást”, mert azzal, hogy berakunk három alapbútort, vagy pár kiegészítőt, attól még nem lesz olyan, mint amilyeneket a katalógusban láthatunk. A helyzet az, hogy sokakkal ellentétben az Ikea tervezői, sztájlisztjai tudják mitől döglik a légy, ha ötletelni/berendezni kell, ezért (is) imádják annyian világszerte.

Új év, új változatások következnek megint, Mercinél pl. kevés a polc, a csetreszek dobozban pihennek, már többször nekifutottunk, de most tényleg orvosoljuk a problémát. A választás a jól bevált VITTSJÖ polcos elemre esett, ami Ancsa genfi otthonában már bizonyítottan bevált.

Szeretjük, mert maga a polc egyszerű, viszont “belakva” hihetetlen sokat hozzáad a térhez és természetesen sokféleképpen variálható, merthogy sorozat van belőle: itt megtalálod. Mutatunk pár variációt. Nappali bútornak van hirdetve, de  ez ne akadályozzon meg senkit abban, hogy továbbgondolja. Rakhatjuk konyhába, étkezőbe, dolgozóba, ha épp ott van rá szükség, mert a konyhai csetreszek, irodai cuccok is remekül mutatnak rajta.

Esetünkben a nappalit díszíti és variálódik rendesen, van amikor színes:

Natúr kiegészítőkkel :

…és a fekete-fehér változat

De tovább is lehet gondolni, festékspray segítségével bármilyen színű lehet, pl. fehér:

fotó: pinterest

vagy elegáns arany

fotó: pinterest

Ez a magyarázata annak, hogy teljes mellszélességgel kiállunk az Ikea mellett.  Mindent úgy terveznek, hogy beilleszthető legyen (majdnem) minden stílusú enteriőrbe. A bútor  nem uralkodik, teret enged a tulajdonosnak és a fantáziájára bízza magát. Számos példát láthatunk erre a cég honlapján (ötletek rovatban), ahol minden nemzet képviselteti magát.  Külön öröm számunkra, hogy  itt a mi otthonaink is bemutatásra kerültek.

Merci a kanapé melletti sarokba szánja a polcot, elővette a csetreszeket rejtő dobozokat és kirakva a tartalmukat, egyértelműen van miből válogatni.

 marad a natúr, fekete-fehér vonal.

PS 2017 tipúsú lámpának sem tudtunk ellenállni 🙂

Bárhova tesszük, fent is, lent is jól mutat 🙂

Az Ikea egyik reklámszlogenjével zárnánk  a posztot, mert igaz és pont ideillik : “Kis változás, nagy különbség.” 🙂

 

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon122

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük