Állatbőr a lakásban

Mint tudjátok/látjátok, használunk állatbőrt kiegészítőként. Mindig jön is pár komment, amiben szóvá van téve, illetve néhányan mindig nehezményezik vagy épp csak az iránt érdeklődnek – szemrehányóan természetesen -, mi okból tesszük. Ezt elkerülendő, szeretnénk tisztázni a kérdést, amire a válasz nagyon egyszerű: Mert tetszik. Érdekes, hogy amikor tányéron fotózzuk a húst, ami épp az ebédünk, ugyanez a kérdés nem merül fel. Hogyhogy? Vajon olyankor miért nem háborodik fel senki? A marhaburger teljesen rendben van, enni ezek szerint szabad. Nem vagyunk vegetáriánusok, álszent dolog lenne tőlünk, nagy szavakkal azt ecsetelni milyen csúnya dolog leteríteni egy állat bőrét, aminek a húsát jóízűen elfogyasztjuk. Nem térnénk ki a divatban használt bőrárura: táska, cipő, öv, stb. Csak arra kérünk mindenkit, fogadja el, akkor is, ha másképp gondolkodik a dologról, elvégre ez egy lakberendezéssel foglalkozó oldal. Az állatvédelemre, hogy mennyit teszünk vagy nem teszünk, szintén nem térnénk ki, olyan lenne, mintha a mérleg nyelvét akarnánk a helyére billenteni és ez abszolút nem célunk. Köszönjük, ha ezt elfogadjátok. 

De visszatérve az eredeti témához, nálunk voltak és lesznek is pl. marhabőr szőnyegek, még régebben találtunk a vaterán egy gyönyörű foltosat:

 

 

 

Kipróbáltuk az ütős, Ikea féle feketét, de mivel napi 24 órás porszívózást igényelt, sajnos az együttélés rövid úton zátonyra futott, fájó szívvel visszajuttatuk oda, ahonnan hoztuk:

 

A jófogáson nemrég egy szép világos barna is szembe, aztán hazajött:

Aztán a Mömaxba belépve egy csodás foltos világosbarna kandikált ki a szőnyegek közül:

 

 

Ma pedig egy szürke-fekete érkezett frissen a Vivre-ről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotók: Merci-Ancsa dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon2