Régi lakás friss tervek: képgaléria az étkezőben

Folytatásos a teleregény itt is, mivel sok a nagy terv (itt leírtuk részletesen, mik is azok). A nagy tervek mesterekhez benyújtva, aztán ha eljön az ideje, egyszercsak valamikor a távoli jövben megvalósulnak, de addig sem áll meg az élet, megy a variálás, hogy újra otthonos legyen a vidéki lak. Most épp hosszabb távú Ancsa itthontartózkodása, így van idő a “finomhangolásra”, testközelből lehet agyalni, mi legyen másképp, mit szeret a háziasszony szeme. 🙂

Ebben a lakásban nem a nappali a központi hely, hanem a konyha-étkező, ezért itt van a legnagyobb mozgás minden szempontból. A 2010-es magazinfotózáskor is szerettük, de az az idő, illetve dizájn elmúlt, eljött az ideje a vagányabb berendezésnek és praktikusabb (konyhaszekrény) elrendezésnek.

Tegnapig a meglévő kedvenc képekkel ment a zsonglőrködés, nem volt rossz úgy belépni, hogy gyönyörű Vénusz néz veled szembe, de a hatalmas falfelület még vele is üresnek tűnt, így történt, hogy kellett egy rakás képkeret. A facebookon léteznek már vintage/retro cuccokkal kereskedő csoportok, csak kérned kell a felvételt, aztán mehet a szuper cuccok begyűjtése, de keresni is lehet, csak ki kell tennünk mit szeretnénk és pár napon belül ölünkbe hullik pl. egy rakás képkeret, szuper áron, aztán mehet a faldekor ezerrel. 🙂

Nincs jó tippünk, hogy fogj hozzá a saját bejáratú képgaléria kialakításához, nekünk pl. a földön kirakós sztori folyton dugába dőlt, így szemméret alapján, találomra pakolódnak fel a képek. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy legyen felirat a kompozícióban, a betűk oldják a “hangulatot”, még akkor is, ha az ég világon semmi üzenetük, pláne motivációs, az motivál, hogy ránézünk a falra és tetszik a szemünknek, amit látunk.

Újra bebizonyosodott, hogy minden rosszban van valami jó, meg az is, hogy a festett padló és a szőnyeg, nem bírják egymást. Mivel nem éri fény, a festék egy idő múlva besárgul a szőnyeg alatt, így esett, hogy a marha a nappaliból bemászott az étkezőasztal alá és feltette a legszebb pontot az étkező i-jére. Galériáról nézve is brutál szép a látvány. 

 

 

Úgy volt, hogy a nappali is szerepelni fog ebben a bejegyzésben, de akkor kilóméter hosszú lenne, így csak az ott frissen elkészült látszó, átmeneti (merthogy készül majd egy beépített) gardróbot mutatjuk, az egyik legszebb része most a szobának, itt olvashatod, hogy készült.

Hamarosan mutatjuk a nappalit is, de rengeteg a dolog mindkettőnknél, pláne, hogy megint – pont, mint a régi szép időkben – át tudunk futkosni egymáshoz, jönnek az újabb ötletek, aztán meg a feladatok. Faházból előkerült többek között az a retró fogas, ami régen itt lógott, aztán meg nem…ezt is rendbe kell hozni, hogy újra felkerülhessen a helyére, mert újra eljött az ideje, ott mutat a legjobban.

De előbb, ahogy ez az új dolgoknál lenni szokott, örülés van az új dizájnak, meg pihenés egy kávé mellett… 😀

fotók: Merci-Ancsa dekor

Kövess minket:

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük