Amikor a teraszod a kerted és a nappalid

Ancsa megmutatta,  nem számít milyen pici az erkély és az sem milyen adottságokkal rendelkezik, növényekkel teli , hangulatos  oázist bárhol kialakíthatunk. Mercinél kicsit más a helyzet, mondjuk úgy, nem igazán érdeklődött a kertészkedés iránt, így a növényhalálozás mindennapos gyakrabban előfordult nála, azaz: szobanövény nem élte túl a lelkes gondozását, ebből kifolyólag egy komplett kert életben maradásának esélye (akkor nem lett így kimondva, csak gondolva) egyenlő volt a nullával. Mentségére legyen mondva, nagyon próbálkozik és nem adja fel, mert az igyekezet és a befektetett energia megtérül. 🙂

De ne ugorjunk ennyire előre, nézzük meg honnan indul a történet. Adott egy terasz, a kezdetek nem voltak rózsásak, még akkor sem, ha virágszálból itt sem volt hiány. 🙂

Itt egy egész csokorra való.  🙂 A fedett terasz itt még csak álom és még Ancsa is a bázison élt, meg sem fordult a fejében, hogy hamarosan keresztbe utazza a világot. Ahogy látjátok az emeleti lakás ajtaja nyitva és igen, az a kis erkély, amit a tegnapi posztban bemutattuk az itt látható ezen a képen 🙂 

Sajnos a kezdetekről kevés kép maradt, de biztos elhiszitek nekünk, hogy beköltözéskor nem volt mit fotózni, egy járdán kívül, ami az utcáról egyenesen az ajtóig vezetett. Aztán a sárban dagonyázást megunva, jött az elhatározás, hogy téglából lesz kialakítva a ház előtt egy terasz. Jött az alapozás, betonozás és a téglaburkolat. A burkolás munkafolyamatait itt olvashatod.

Aztán jöttek a gyönyörű növények és egy fotózás a frissen elkészült teraszon is az Otthon magazinnak.

fotó: Darabos György

De ezzel még nem volt kész, tervbe lett véve a befedése és persze, hogy mint minden a lakásban, ez is fehér lett. 🙂

 

Még nem készült el teljesen, amikor jött még egy magazinfotózás:

fotó: London Katalin

Aztán végül a teteje is elkészült.

Ez ideiglenes állapot, de berendezés nélkül akkor sem hagyható, nem? Jóhogynem!

 

Na, innen nem volt megállás, hihetetlen sok variációt kipróbáltunk, három poszt sem lenne elég megmutatni. 🙂

 

 

 

 

Csizma az asztalon? Igen? Miért? Csak 🙂

 

 

 

 

 

Tescos zuhanyfüggöny, mert ez sem új hóbort 🙂

 

 

 

 

 

 

Hófehér hangulat . A 2 személyes Klippan nagyon bevált, bár a macskák néha összejárták, de a huzat mosható, így nem aggódtunk emiatt. 

A sarokban egy kényelmes hencsergő…

Székekből sincs hiány 🙂

 

 

 

4 személyes kanapé már nem kapható az Ikeában, pedig nagyon klassz darab. Hosszú és kényelmes, mintha ide lenne tervezve. Színes párnákkal fokoztuk a nyári hangulatot. 

 

 

 

 

fotó: Darabos György

 

 

A nyári fotók egy részét tudjuk csak bemutatni , így is órákba telt kiválogatni, annyi van. És ez csak a nyár, mi legyen az őszi/ téli képekkel? 🙂

Ilyen egy napsütéses novemberi nap…

 

 

 

 

A kristálycsillár nagy kedvencünk. Szeretjük a szokatlan ötleteket. 🙂  Mi házunk a mi várunk alapon pedig még ez is belefér. 🙂

 

 

…és ilyen a tél:

 

Egyértelműen a lakás része lett, valóban kert és nappali egyben. 🙂

Kövess minket:
  • Mária Menczigár

    Nagyon izléses mindegyik variáció. Talán a piros csizma nem kellene az asztalra, s nekem a csilli-villi csillár sem tetszik abban a millióban.

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszönjük szépen. :) A mi"hitvallásunk": az a szabály, hogy nincs szabály. :) Ez az oka, hogy nem foglalkozunk azzal, mi illene ide. Egy dolog számít, az pedig csakis az, hogy mi mit szeretnénk itt látni...

  • Zsuzsa Nemeth

    Nagyon dekoratív, mindegyik elképzelés, egyedül nekem a mária- terézia kristály csillár benne, nem való oda, az antik bútorokhoz illik, és semmiképp nem teraszra! Ide hangulatos modern dizájnos oldal lámpákat képzelnék el.

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszönjük szépen! :) Sajnos ez a lámpácska nem Mária-Terézia csillár, egy "mezei" egyszerűbb változat. Engedd meg, hogy cáfoljunk, tévedés, hogy egy ilyen csillár csak régi bútorokkal szép. Ezer ellenpéldát tudnánk mutatni. Régit a régivel, újat az újjal, csillár csak a nappaliban lehet...stb. Nekünk ez nem jön be, túl mesterkélt, merev. Mi ennél sokkal izgalmasabbra vágytunk mindig, ezért vannak nálunk meghökkentő megoldások. :)

  • Zsuzsa Nemeth

    A szalagon futó világító testek elég jók.

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszönjük szépen! :)

  • Illa Berek

    Na, de hogy kerül a csízma az asztalra?

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Nagyon egyszerűen: odatettük.

  • Mária Menczigár

    Jó, ha így nézzük, megvan adva az alkotó "szabadsága".

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      :)

      • Mária Menczigár

        Bátorkodom még megpendíteni, hogy nekem érdekes hatást kelt a téli képnél a farakás. Érdekes megközelítés. Amennyiben én "alkottam" volna a képeket csináltam volna e3gy kerti törpés változatot is, egy kis polgárpukkasztásra.)))

        • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

          A farakás kihagyhatatlan elem, ugyanis télen azzal megy a fűtés. :) Soha nem mondd, hogy soha! :) Lehet, hogy a kis törpe is megérkezik majd, semmi nincs kizárva.:D :D Nem célunk a polgárpukkasztás, csak a saját örömünkre dekorálunk. :)

  • Zsuzsa Nemeth

    Köszönöm a választ, nem is feltételeztem, hogy eredeti, de a stílusa az.koppintás. Azt is tudom, hogy modern butorok közé be tesznek egy két régi darabot, de teraszra ilyen csillárt, szerintem giccses. De kinek a pap, kinek a papné! ízlés dolga!

  • Papp Ildikó

    Fantasztikus! Csillárral, farakással, flamingóval, hóval, napsütéssel, kanapéval, székkel.........mindennel! Nekem is kéne egy-két ilyen kreatív, ötletes, bátor, vidám lakberendező! Gratulálok, az egész blog lenyűgöz.... úgy "unblock"!

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Nagyon kedves vagy, Ildikó! Köszönjük szépen, nagy öröm, hogy tetszik amit csinálunk. :)

  • Maker Mom

    Sziasztok! Nagyon inspirálók vagytok. Jóllehet az ízlések és pofonok terén nem mindig egyezünk, szívesen olvasom/nézegetem a blogotokat. Teraszkészítés előtt állva épp aktuális ez a bejegyzés:) Kérdésem: Mekkora az alapterülete, hányszor hányas és kb. hány ember fér el rajta kényelmesen?

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Öröm számunkra, hogy annak ellenére, hogy nem mindig egyezünk ízlés dolgában, szívesen időzöl nálunk, köszönjük szépen! Ez a terasz kb 4 méter x6 méter.Sokan elférünk, de ez a berendezéstől is függ. Volt itt 6 személyes asztal plusz székekkel, ülőkékkel, az ilyen szempontból sokkal kényelmesebb volt. Egy-egy baráti összejövetel során 8-10 ember is elfért. 12 volt a maximum. Most kanapé van, nincs annyi ülőhely, így kicsit korlátozottabbak a lehetőségek, de biztosan megoldjuk, ha igény lesz rá. :)

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük