Mutasd az otthonod: Orsi színes csodavilága

A játékra jelentkezők közül Orsi otthona is azonnal a kedvenceink közé került, talán nem kell magyaráznunk miért. Csodás harsány színekben pompázó otthona, nem kicsit esett jól a szemünknek.

Orsi Dubajból írt nekünk, ahol több mint egy éve él férjével és három lányukkal. Előtte három és fél évig Algériában, azelőtt pedig hét évig Franciaországban éltek, ugyanis férje onnan származik.

“Imádom a lakberendezést és ez a nomád életmód, ami a miénk, lehetővé teszi, hogy időről időre, szinte teljesen nulláról indulva újra berendezhessem az otthonunkat. Nagyon szeretem a vidám színeket, a kézműves dekorációs elemeket, a régi és új tárgyak, különböző anyagok ötvözését.”
A lakás bérlemény, ezért a konyhát és fürdőt, mivel az nem az Ő ízlése szerint van berendezve, Orsi nem mutatta meg, de így is bőséges a látnivaló, nem is hiányzik az összképből. Nekünk a nappaliból rálátás az étkezőre a kedvencünk.

“Sok tárgynak, bútornak története van és bármire pillantok rá, előjönnek a hozzá kötődő emlékek, anekdoták. Már az előszobába belépve látszik, hogy szeretem az élénk színeket, itt a kék-sárga-piros dominál. A két nagy absztrakt virágos kép került be ebbe a térbe először a bútorok után, aztán jött a többi tárgy köréjük.”

“Például az indiai antik tálaló, amiben a kerámia tál gyűjteményem kapott helyet. A kis türkizkék kopott lámpást egy algir antik bazárban vettem, a régi vizipipat pedig az Ecserin. A háttérben lévő faszék egy Abou Dhabi-i templomból származik.”

“A nappali a nagy L alakú kanapéval, amin esténként elidőzünk. A falon algériai emlékek: saját fotók, festmények és egy gipszkép. Tervben van, hogy az egész falat telerakjuk képekkel. Az apró farönkökböl készült dohányzóasztalt a férjem választotta, mindenkinek megakad rajta a szeme, én viszont mást képzeltem el ide eredetileg, egy légiesebb, vagy több darabból álló asztalkombinációt, de már megbarátkoztam vele.”

“A nappalinak van dolgozó-játszó sarka. Szeretem, hogy a keskeny képtartó polcon folyamatosan változtathatóak a kirakott képek, fotók, ide kerülnek sokszor kiállításra a gyerekek rajzai is.”

“A hálószobában a türkiz, mustár, korall árnyalatai dominálnak, hogy vidámabbá tegyék a sötét, egyszerű bútorokat (amiket egyszer majd szeretnénk lecserélni világosabbra). Nagyon szeretem a színes, régi szőnyegeket és ha elhasználodnak, kilyukadnak, párnát, vagy puffot varrok belőlük.”

A két nagyobb lányuk, Estelle (7) és Claire (5) birodalmából sem hiányoznak a színek.

“A legkisebb lányunk, Adél (2), szobájában az ágyneműt a francia Petit Pan-tol vettem, órákig tudok böngészni az oldalukon, ha pedig néha beszabadulok a toulouse-i üzletükbe, biztos, hogy több szatyornyi méteráruval jövök ki.”

“Van egy kis varrószobám, ahol, ha időm engedi, ruhákat, kiegészítőket, gyerekszobába dekorációs elemeket és ahogy már említettem, elhasználódott szőnyegekből párnákat készítek.”

Köszönjük Orsinak, hogy benézhettünk a vidámságot sugárzó otthonába és bár nem mondta, hogy van, megtaláltuk a Le Joli Souk névre keresztelt facebook oldalát, ahova azokat az alkotásait tölti fel, amik ebből a csodatextileket rejtő szobából kerülnek ki. 🙂

Kövess minket: