Jófogás, Vatera és egyéb úri huncutságok

Sokan gondolják, hogy a különleges tárgyakat aranyárban mérik az ilyen aukciós oldalakon. Megerősítjük, vannak eladók, akik kicsit elszállnak az árakkal, de az is igazság, hogy mindig lehet találni kihagyhatatlan vételt. 

Mostanában nagy divat a retro, ez az oka, hogy minden értéktelen és dizájntól mentes termékhez odabiggyesztik, ezzel igazolva az indokolatlanul magas árat. Hirtelen minden retro lett, sőt – az új kedvencünk – nagyon retro, mert ez ugye trendi, fizesd meg. Ennek nem kell bedőlni, mert az igazán ütős darabok igen-igen ritkák. Nekünk sokszor van szerencsénk, mostanában főleg. 

Mercinél most az első számú kedvenc az új agynemútartó, ami egy garnitúra része. A székeket már korábban megvásárolta, de ránk jellemző módon már lecserélődtek, hiába, a bőség zavara… 

A garnitúrához tartozott asztal, szekrény, komód, ez utóbbit   Wein Krisztina vitte el, a legújabb csúcs szuper lakásába, amin  épp dolgozik.

fotó: Wein Krisztina / Napi szemtorna

Mivel a napokban egy szobrot is hozott a postàs, nagy fejtörést okozott, hol legyen a helye. Méretes darab, ezt nem lehet akárhova beszorítani.

Kell egy komód, de még jobb lenne  egy szép sideboard. Ki is néztünk egyet, potom 260 000 forintért.

Ismertek bennünket, mindenre elég hamar ráununk , ennyi pénzt nem adunk egy bútorért, amit lehet, hogy pár hónap múlva lecserélnénk. Ez nem a mi bútorunk, bár kétségtelenül mutatós darab. Szerencsére beugrott, a székek vásárlásakor a garnitura egy tetszetős darabja, amivel szemeztünk, egy kifogástalan állapotú, politúrozott ágyneműtartó. Amellett, hogy gyönyörű, funkcionálisan is tökéletes, minden nem használatos csetreszt, kiegészítőt, kütyüt benyel. Vége a hova legyen elrejtve a 80 takaró, párna, tál, kosàr. Nem mellesleg az ára is igazán kedvező, mindösszesen 20 db ezrest kért érte az eladó,a hülyének is megéri, hát még nekünk 🙂 

és így mutat az új helyén:

Mi mást mondhatnánk: imádjuk. Biztos nagyon menő a több százezer forintos sideboard, de bennünket ez soha nem érdekelt, csakis a látványra megyünk, így tökéletesen megfelel egy szerényebb változat. Minden azon múlik, hogy illesztjük a térbe. Itt szeretnénk nyomatékosítani, hogy hiába vásárolunk drága, dögös bútort, ha a dekorációra és a kiegészítőkre nem figyelünk oda. Semmit sem fog érni és a menőségi mutató is lent marad. Ez az oka annak is, hogy a szobor át lett fújva. Hogy dögös volt-e? Igen, az volt, de pirosan teljesen felborította volna a harmóniát. Ez egy alap hiba, a huu de jól néz ki tárgyak tömkelege csak egy dologra jó, hogy megmutassa mennyire nincs érzéke a tulajdonosnak a lakberendezéshez. Ez a szomorú igazság, mérlegelni kell , hogy mi, hova kerül, különben káosz lesz. Ha valamit el kell engedni, akkor azt el kell engedni, ez esetben a dögös piros volt az…

De van más öröm is. Érkezett egy függeszték is, amivel azért van egy aprócska probléma. Mint mennyezeti lámpa itt nem működhet, csak a burára lenne szükség. DE, nincs belső szerkezet, sőt, lámpatest sincs hozzá. Mivel a legnagyobb erősségünk a leleményesség, ez nem lehet, hogy nem kerül a betervezett helyére. 😀 

és ne legyen a nevünk, ami a nevünk, ha ez a lámpa pár percen belül nem fog világítani! 😀 

Ugye, ugye? :))

Elfekvőben volt egy 2000 forintos Tesco lámpa, “beépítettük” 😀 😀

Kap egy kis szigetelőszalag erősítést, hogy bírjon pár napot, amíg megérkezik a  megfelelő talp és ennyi. Mehetünk tovább, ugyanis van egy krómvázas magas asztal, illetve csak volt magas.

Itt még kb. 65cm

Most, egy lakatosmester jóvoltàból, 20 centivel alacsonyabban

és ezzel még mindig nincs vége, mert hamarosan megérkezik a tulipàn szék…

Kövess minket:
  • Mariann Bakacsi

    A végeredmény szuper lett! Igazatok volt a szoborral kapcsolatban, Ti már biztos láttátok, hogy mi lesz, ha megérkezik az ágyneműtartó stb. Szóval nagyon tetszik az eredmény! A növényeidhez külön gratulálok, látszik jó helyük van és gondosan ápolod őket. Sok friss hajtás van a Zámiádon (Legényvirág).

  • Ferencné Kosztolánszky

    Ízléses, és senki nem mondaná meg az eredetüket! Egyszerűen...tökéletes. Gratulálok!

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszi! :)

  • Anna Pásztó

    Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy az asztalláb lavágásánál a kerethez feszítettétek a lábakat? Van egy ugyanilyen a Nagyimtól és nagyon szeretem, de a Ti ötletetekkel jobban fog passzolni a nappalihoz. Köszi a választ.

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Nem mi csináltuk, egy lakatos szakember vágta le a lábat, nem kérdeztünk rá a folyamatra, de az biztos, hogy nem az asztallapnál vágott. Ezzel nem érdemes otthon bíbelődni, bízd ezt egy ügyes szakira, Ő tudni fogja hogy álljon neki.

      • Anna Pásztó

        Kezdődik akkor a Nagy Lakatos Vadászat! Köszi

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük