A képek hatalma

A változásra  szinte mindenkinek igénye van, ha nem is hetente, de van egy pont, mikor úgy érezzük, a jelenlegi állapot már nem okoz örömet, valami másra vágyunk. Nem győzzük hangsúlyozni, ilyen esetben semmi másra nincs szükség, mint képekre és textilekre. Hogy milyen témájú kép legyen a falon, az teljes mértékben egyén függő. Egyesek azt szajkózzák, a képeknek MINDIG személyesnek KELL lennie, kell a kötődés, a kapocs. Na igen, ezt mi időről-időre megmosolyogjuk, mert mi az hogy kell? Ki mondja meg, hogy mi kell nekünk a saját otthonunkban? Ez teljesen szubjektív dolog. A szabályt mi magunk alkotjuk. Nehogy már a szomszéd Mariska igénye határozza meg a lakberendezési szokásainkat, azt, hogy mivel dekoráljunk.  Kötődés kialakul, ha jó érzés társul egy-egy tárgy, kép, kiegészítő láttán. Ez nálunk maximálisan megvan, igen kellemes érzés ránézni a dekorált falakra, még akkor is, ha családi képek és drága festmények helyett kétszáz forintos printek lógnak. Az összkép a lényeg, mert minden mindenre kihat.  A mi házunk, a mi várunk, nem másnak, magunknak csinosítgatjuk. 

Amire nagyon oda kell figyelni, az nem a téma, sokkal inkább a mennyiség és a képek  elrendezése, ez az amin el lehet csúszni.

Nézzünk meg külön-külön pár számunkra izgalmas képet

forrás: pinterest

Mindig figyelünk a színekre, ez fontos. Az eklektika nem káoszt jelent, nagyon gondos tervezés áll mögötte, nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

forrás: pinterest

forrás: pinterest

Fekete-fehér kép mindig szerepel a repertoárban, ez a kihagyhatatlan hozzávaló. 🙂 

forrás: pinterest

..és ami soha nem mellőzhető, az a humor, a geg 🙂

forrás: pinterest

Nem tudjuk megmagyarázni miért jó egy kép, nem is kell, elég annyi, hogy tetszik.

forrás: pinterest

Választani könnyű, a nagyobb munka a tervezés, hogy mit hova tegyünk. Gyakori hibák egyike, ha a nagy belmagasságú szobában apróbb  képeket  túl magasra teszünk, mondván, ez optikailag megrövidíti a falat. Ez nagy tévedés, nemhogy rövidítené, még inkább  felhívja rá a figyelmet és a végeredmény kissé aránytalan képet mutat. Nem mellesleg a mini galériánk is élvezhetetlen lesz. 

Ha pedig a családi fotókat hiányolná valaki, ne tegye,  Merci dédszülei sem a sufniban várják a jobb időket.  A képek  már több mint 100 évesek, de soha egyetlen percre sem voltak mellőzve, a mini kiállítás állandó darabjai.

Nagyon nagy figyelmet fordítunk a keretek kiválasztására  is,  változatosnak kell lenniük. A régi,  sötét, komor kereteket viszont nem szeretjük, ha ilyennel találkozunk azonnal átfújjuk. 

Mercinél a nappali újult meg az új képekkel és textillel.  A költségek: új méteráru 7.500,- Ft., képek nyomtatása: 2.000,- Ft.,  pár új képkeret további 3.000,- forintot vettek ki a zsebéből. Igazán nem nagy ár a megújulásért. 🙂

A tv feletti rész kicsit problémás volt, amíg erre a képre nem bukkantunk

kép forrása: Pinterest

Ez is bennünket igazol, az a szabály, hogy nincs szabály, csak lazán! Belelóg a Tv? Na és!  😀

Most pedig szeretnénk illusztrálni, mekkora változás érhető el egy egyszerű dekorral. Igen, dekoráció nélkül minden olyan langyos, még akkor is, ha szép a bútor. Ha valami kötelező a lakberendezésben, az a dekoráció, de azok, akiket a téma érdekel ezzel teljes mértékben tisztában vannak. 🙂

 

Kövess minket:
  • Mariann Bakacsi

    Az lenne a kérdésem a képeket honnan szerzitek be, illetve hol szoktátok kinyomtatni? Valami fotóstúdióban, vagy van otthon színes lézernyomtatótok? Sajnos a panel lakások falára nem könnyű képet felrakni, nem elég egy szög és egy kalapács! Esetleg van ötletetek mivel lehet feltenni képet? Gratulálok az új bejegyzésekhez, csak így tovább! Örülök, hogy most sűrűbben tesztek fel valamit!

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszi Mariann, kedves vagy, örülünk, hogy tetszik. Rengeteg nyomatunk van kedvenc festőművészünktől Olditól, rajzok Bianicontól és sok képet pinteresten találunk. Sima, nyomtatással/fénymásolással foglalkozó boltba bemehetsz, pár száz forintért kinyomtatják a kívánt képet. Nagy kedvencünk a szigetelő szalaggal rögzítés, ahhoz nem kell se kalapács, se szög, viszont itt a keret is ugrik ugye. :)

  • Mária Gergely Kocsis

    Valóban nagyon fontos a dekorálás, hiszen csak rá kell nézni a "before és after' fotóra!! Hihetetlen a változás! Ami még nagyszerű, hogy úgy mond "fillérekből" csináltok olyat, ami első ránézésre közel sem annak tűnik!! Gratula és ismét csak gratula!!

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Köszönjük szépen, Marika! :)

  • Tímea Csathó

    hello, azt szeretném kérdezni, hogy fényes vagy matt fotópapírra érdemesebb nyomtatni? Köszi :)

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük