Éés a kanapéverseny nyertese, avagy: nekünk is ilyen volt régen…

Pontosan így fognak felsóhajtani sokan, mert megint csak, egy nem mai darab nyerte meg a kanapécsere versenyt. A Május Elseje Bútor Ipari Szövetkezet  70-80-as évekbeli remekműve figyelt be a vateráról. A nevét sem tudjuk a gyönyörű mustár sárga, plüsshuzatú csodánknak, de fogadni mernénk, hogy a poszt kilövését követő 1 órán belül teljesen tisztában leszünk vele. 😀

Szóval, a nappali eddig a sötétkék manstad névre hallgató ágyazható sarokkanapéval futott, ami az előző kislakásból sodródott a nagyba és bár nem volt tervben, maradt is mostanáig, mert a felújítás “befejeztével” (3. fotó: mit keres a zuhanykabin a nappaliban)  is a kanapé lecserélése volt a legkisebb gondunk, pláne a főváros parkolásügyileg egyik legkritikusabb, szállítók és futárok réme utcájában. Plusz lövésünk sem volt milyenre cserélnénk.

P_20150714_130553

Nem is görcsöltünk rá a keresésre, néha volt egy fellángolás, hogy nademostaztánmár keressünk valamilyent, aztán a második percben már egészen másra terelődött a figyelem, pl. étkezőasztalba fulladt a terv.

15.

Röhej, de pontosan így találtatott meg a nappali lelke pihenőbútor is, totál más valami volt a keresés célpontja a net nagy használt bútor kereskedésében, de a retro volt a kulcsszó, az biztos. A színe azonnal bevonzotta a nézzük csak meg közelebbről kattintást, majd az események szavakban: termékfigyelő – Merciszerinted? –  hülyevagy?azonnallicitálj – licit – hurrámegnyertük – régikanapéelad – szállításmegrendel – csókolommegjöttünkelvinnénk – csókolommeghoztuk.

20160720_100342

Ja, a vételár. Bár a tulaj ingyér is szívesen megszabadult volna tőle, a licit felsrófolta kemény 4.200,- forintra, de még talán így is belefér a jóárasított jófogásaink közé és nem fájt a 16 eFt-os szállítási díj sem.

Nomost a nézzük meg hogy fér el mérés, vagy személyes megtekintés elmaradt, így kicsit ijesztő volt elsőre a rengeteg elem. Ment a fejvakarás, hogy is legyen, merre is forgassuk, melyik kell, melyik nem.

20160720_120159

 

20160720_122631

 

20160720_161125

Végül arra jutottunk, hogy a fotelágy, asztal már sok, menniük kell, bőven elég a kb. 3 méternyi ülőfelület. Most már csak a tisztításra vár az új, régi szépségünk, hogy visszanyerje az eredeti színét, fényét, a glanc után pedig jönnek a sztárfotók.  🙂

fotók: Merci-Ancsa dekor

Kövess minket:
  • Bogi Bakro

    Szia! Gyönyörűek a munkáitok! A kanapé mögötti ''polcrendszert'' megkérdezhetem, honnan szereztétek? Előre is köszi!

  • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

    Köszönjük szépen Bogi, örülünk, ha tetszik. :) A polc eredetileg kiállításokon használt műanyag válaszfal, ezekkel különítették el a standokat. :)

  • Gabriella László Asseff

    Szia, Olvasgatom már egy ideje a blogotokat és nagyon tetszik! !!Az IKEA weboldaláról találtam meg a linket :) Lenne egy kérdésem, már sok nappali szobás képet éjben láttam a Fekete fehér levél mintás párnát... Nagyon tetszik! Hol vettétek, vagy te varrtad? Esetleg meg tudnád mondani hogy hol tudnék ugyan ilyen anyagot találni , vagy az internetről megrendelni? Én Cleveladban lakok úgyhogy Magyarországról beszerezni dolgokat nehezebb de a neten ha vsn hasonló...... Az szuper lenne.

  • Kubanek Laszlo

    Kedves Ancsa és Merci! Ha egy jó kárpittisztítót tudnának ajánlani, azzal sokat segítenének.... Nagyon szépen köszönöm előre is. Laci

    • Dóczi Mercedes, Takács Anikó

      Kedves Laci! Neten talàlsz több tisztítàssal foglalkozó szolgàltatót, az àrat is tudod velük online tisztàzni. Konkrétat nem tudunk ajànlani, 2 éve tisztíttattunk utoljàra és màr nem tudjuk kivel.

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük