Márványozás farmerkékkel

wq2

Bár ősrégi a technika, eddig csak az “inspirációk”, azaz: megcsinálom majd egyszer valamikor, de inkább nem feliratú, sok száz ötletet tartalmazó mappába mentésig jutott, mostanáig. Eljött az idő, hogy kipróbálódjon….és hogy jön ide a farmer? A fenti frissen mosott kupac ihlette a kopott kék színt.

Kerestük a márványozás (marble) legegyszerűbb és legtutibb receptjét, de persze ahány ház, annyi szokás, az ötödik leírás, amiben már zselé is belekeveredett a történetbe, csak összezavart. Mint azt az informálódás során megtudtunk, lehet körömlakkal, tintával, olaj- vagy akár spray-festékkel márványozni, de ismerve a képességeinket, konyhapultra kiömlő körömlakk, ill. tinta képe ugrott be folyton, ezért kizárásos alapon maradt, a könnyebben lemosható tempera. 

Szerencsére nem egy teljes falat betöltő festmény legyártása a terv, csak pár darab tojás áldozódik fel a kísérletezés oltárán ismét, úgyhogy lesz, ami lesz alapon, csak tippelve az arányokat, így készült: egy lapos edénybe vizet öntöttünk (1 dl), szétszórva belecsepegtettünk sötétkék és fehér festéket, fogpiszkálóval kicsit “összekuszáltuk”, majd a kialakult szuper kinézetű keverékben meghempergettük a kísérleti alanyokat…

wq5

…20-30 perc száradás után, íme a végeredmény. 🙂

DSC_0185

Ha már kéznél volt ecset és festék, természetesen bekékült még pár kiegészítő. 🙂

DSC_0437

 

DSC_0198

 

DSC_0168

 

DSC_0440

 

DSC_0164

 

DSC_0207

 

DSC_0203

 

DSC_0435

Jól fognak mutatni a már legyártott fekete-fehér kollekcióval. 🙂

fotók: M&A dekor

Kövess minket:
fb-share-icon
fb-share-icon2

Új komment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük