Kacatkirály(nők)

Folyamatos beszámolókat tartunk kacatügyileg, boltokat gusztálunk és “kincseket” rakunk innen oda, onnan ide. Igen, valljuk be, a kacat a mindenünk, ezen nincs mit tagadni.  Székek, asztalok, lámpák, nippek, falvédők, gyertyatartók, kis kütyük, nagy kütyük, nekünk teljesen mindegy, a lényeg, hogy  legyen jóárasítva a  különleges csemege és mi azonnal lecsapunk rá.

Mostanság szerencsések vagyunk, volt pár kihagyhatatlan vétel.  Itt van például ez a retro falvédő. Aukciós oldalakon sokszor felbukkan, elég népszerű volt anno, sok lakást díszített a 60-as, 70-es, 80-as években, köztük Merciék otthonát is, ezért is ugrottunk azonnal erre  jó áron kínált szuper állapotban lévő darabra. 

Nosztalgiázunk kicsit, egy kis kóstoló a gyerekkor ízéből…

Hogy jól lesz-e ide, az nem volt kérdés 🙂 Azért csak óvatosan, nem mutat mindenhol ugyanúgy. Ez az a darab, ami azért igényel kis stílusigazítást, pár dolgot hozzá kell hangolni, ha azt akarjuk, hogy régi fényében tündököljön. Mi esetünkben  ez nem jelentett gondot, a politúrozott bútor és a retro állólámpa gondoskodott arról, hogy az összkép tökéletes harmóniát sugározzon. 

A színekről is ejtsünk pár szót. Mercinél úgy alakult, hogy a narancssárga lett a kiegészítő szín. Kezdetben ez nem volt tudatos, most már direkt keressük az ilyen árnyalatú kiegészítőket.

Állandó mániánk tárgyát képezik a székek. Nehéz ügy,  mindketten bolondulunk a különleges ülőalkalmatosságokért, ezért az évek alatt hihetetlen mennyiséget halmoztunk fel, persze még mindig nem elég. 🙂 A múlt héten dobta ki egy aukciós oldal ezt a 2db Erika széket. Amellett, hogy szuper forma, az állapota is tökéletes és még színben is passzol. Pont erre vágytunk, egy ( kettő) szék, amit nem kell újrafényezni, újragondolni, maradhat úgy ahogy van. Ez a forma pont ezt kívánja, ezért is vártunk a vétellel , mert bár láttunk ilyen székeket, egyik sem volt olyan állapotban ami nekünk megfelelt volna, ezidáig. 

 

 

 

 

 

 

 

jött még egy polc

és íme a bizonyíték, hogy a szállítás az esetek nagy részében megoldható, ez sem egy kis darab mégis be lehetett dobozolni 🙂 

Az új (régi)  vaspolc azért nem ennyire ütős, de majd kicsit feldobjuk 🙂

Persze ilyen polcot nem tudunk szerkeszteni, de az ügyes asztalosunk ( Tibi)  által méretre készített, okosan elhelyezett ládákkal  sokat tudunk javítani. 🙂 Erről majd egy külön posztban írunk. Most még az sem tiszta hol lesz a végleges helye. Talán a fürdőben, de ez még képlékeny.

Mit is vettünk még, ja igen, jött pár vicces zománctábla. 

 

 

mert a poén kell…

Egyelőre ennyi, de lesz folytatás! A vaspolcot kicsit feltúrbozzuk, nemsokára jövünk a részletekkel. 🙂

Fotó: M&A dekor

Kövess minket:

Új komment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.